Nu asta e metoda cea mai buna pentru a nu fi nevoite sa faceti drumuri inutile pe la fisc pt ca desi pare incredibil legea romaneasca prevede ca pentru orice persoana luata in spatiu care nu este ruda de grad 1 automat sa se contabilizeze ca acea ruda este ca un chirias ,asa ca aceasta este maniera legala de a scapa de aceste abuzuri ale statului.
Daca nu ma insel contractul de comoda se inchie la un notar.
succes!
Îmi cer scuze insa nu am înțeles foarte bine. Singura metoda este de a declara un contract de închiriere și de a se plăti impozitul aferent. La asta va referiți? Va mulțumesc!
Da, se pot incheia contracte de comodat atat intre persoane fizice cat si intre persoane juridice. Contractul de comodat se incheie de obicei pentru folosinta gratuita a unui bun imobil sau mobil. Contractele sunt legal incheiate intre parti fara a fi nevoie de autentificare acestora la Notarul public. Contractul de comodat prin care se da spre folosinta un bun imobil nu se depune la ANAF, pentru ca nu au ce impozita si este treba proprietarului cui da spre folosinta gratuita imobilul . Trebie doar sa il declare la asociatia de proprietari sau, daca comodatrul doreste, se poate prezenta la Politie impreuna cu comodantul pentru a isi trece adresa pe CI .
Contractul de comodat este reglementat la Art. 2146 Cod Civil.
:D
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.