avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de comodat

Buna ziua,
in ce temei legal se poate sau nu intocmi contract de comodat intre doua persoane fizice, mai exact o persoana care detine un apartament poate incheia la notariat un contract de comodat cu o alta persoana fizica? In ce conditii?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 11:51, 11 Ianuarie 2018
In temeiul art.2146 din Codul civil si urmatoarele.
O persoana da spre folosinta gratuita apartamentul unei alte persoane pentru o anumita perioada.
Multumesc
Contractul nu este obligatoriu sa fie redactat la notariat poate sa fie facut si sub forma unui inscris sub semnatura privata,important este sa intelegeti ce implica incheierea acestuia si anume cedarea folosintei unui bun cu titlu gratuit ,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat rams1899 rams1899 Buna ziua, Care este cea mai buna varianta de contract,comodat sau inchiriere,pentru un apartament cu doua camere,o camera pentru locuit si o camera pentru ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat apartament carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua! Se poate face un contract de comodat intre doua persoane fizice ? Vreau sa fac un astfel de contract in ceea ce priveste un apartament. ... (vezi toată discuția)
Srl - comodant intr-un contract de comodat exploatare terenuri eagle_free eagle_free Buna ziua! Este legala incheierea unui contract de comodat de catre un SRL - prin care ofera cu titlu gratuit exploatarea de terenuri agricole catre o ... (vezi toată discuția)