avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor pentru intretinerea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor pentru intretinerea copilului

Ma numesc Adrian si am o intrebare legata de ajutoarele care se acorda pentru cresterea copilului.Sotia mea lucra fara contract de munca la o s.r.l. cand a aflat ca este insarcinata in 3 luni.Asta se intampla in luna august 2014.Atunci cand le-a spus patronilor,acestia i-au facut contract de munca part time pe 4 ore.In martie 2015 cand a nascut,am fost sa depun pentru indemnizatie si am fost respins pe motiv ca sotia nu avea 12 luni in contract.Am incercat sa platim din urma acele 3 muni,dar nu s-a putut face nimic.Am ramas asadar cu un salariu minim pe economie si alocatia fetitei de 200 ron.Primaria nu acorda acei 85 ron decat daca avea la fel lucrate 12 luni.Ce ma sfatuiti in cazul acesta?Pe unde pot sa umblu sau sa dau in judecata pentru a recupera acel ajutor care ni se cuvenea.Ori in tara asta beneficiaza de ajutoare numai etniile care stau la colt de strada?Multumesc!

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului Simona.Teschere Simona.Teschere Vreau sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu o problema. De anul trecut din iunie, din cauza crizei care ne-a afectat foarte tare, pt a nu ne da afara ( ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie copil ionela_90 ionela_90 lucrez la un supermarket de 2 ani si jumatate....lucrez cu norma intreaga de curand am aflat ca sunt insarcinata si din cauza unor probleme de sanatate nu mai ... (vezi toată discuția)
Plata prima luna de alocatie a nou nascutului!!! buzurinn buzurinn Buna ziua, am si eu o nelamurire, am fost sa depun dosarul de alocatie si indemnizatiea fetitei ( nascuta 03.07.2013 ) iar doamna de la oficiu mi-a spus pe un ... (vezi toată discuția)