avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj in urma divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj in urma divortului

In urma incheierii actului de partaj intre soti s-a stabilit ca sotia sa ramana cu drept de proprietate asupra apartamentului si sa preia obligatiile ce revin din contractul de ipoteca prin care s-a garantat un credit bancar la care titular este sotul. Creditul s-a acordat in timpul casatoriei.
Deasemenea s-a precizat in actul de partaj obligativitatea sotiei de a incheia un act additional la contractual de credit prin care sa se actualizeze datele cu privire la actualizarea datelor referitoare la propritate.
Desi s-a semnat un document la banca prin care sotul si-a dat acordul pentru preluarea creditului, banca sau sotia nu au definitivat procedura.
La Biroul de credit sotul figureaza in continuare ca titular al creditului. Cum poate fi eliminat acest lucru?
Cum pot fi obligate banca si sotia sa incheie actul additional?
Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters416386 , utilizator 16:51, 21 Februarie 2017
Unde ati facut partajul, in instanta sau la notar?
Daca banca si sotia nu perfecteaza actele in vederea iesirii dvs din contractul de credit, singura posibilitate pe care o aveti este de a va adresa instantei de judecata, caz in care nu pot spune ca sansele sunt de partea dvs.

Totul ar fi trebuit discutat in procedura de partaj si in contradictoriu cu Banca.
Partajul s-a încheiat la notar. In act este stipulat ca soția se obliga sa încheie act adițional la contractul de credit prin care va prelua integral creditul in calitate de debitoare fără a avea pretenții de la soț., precum si un act adițional pentru actualizarea datelor cu privire la proprietarul imobilului.
Cred ca ar trebui sa trimiteti catre sotie o notificare prin care sa ii solicitati sa-si indeplineasca obligatiile asumate, notificare in care sa-i acordati si un termen pentru aceste demersuri.

Daca sotia nu-si indeplineste obligatiile contractuale, apreciez ca puteti introduce actiune in instanta prin care s-o obligati a-si indeplini obligatiile asumate sau puteti solicita rezolutiunea partajului pentru neexecutarea obligatiilor contractuale.
Multumesc mult pentru raspunsuri

Alte discuții în legătură

Partaj breazzu breazzu Buna dimineata! Divortez si am nevoie de putin ajutor! Impreuna cu sotia am cumparat un apartament prin credit ipotecar.titular de credit este sotia eu fiind ... (vezi toată discuția)
Divort/partaj/credit stmonica stmonica Buna ziua Eu si sotul meu urmeazasa divortam, ne-am inteles asupra divortului vom merge la notar. Ramane insa problema partajului...am cazut si aici de acord ... (vezi toată discuția)
Lichidarea comunitatii de bunuri apartament ipotecat Mihaela20140 Mihaela20140 Buna ziua, Am contractat in 2008 un credit ipotecar impreuna cu sotul meu prin care am cumparat un apartament. Anul acesta am divortat si dorim sa facem ... (vezi toată discuția)