72lia a scris:
Eu sunt expert si trebuie sa calculez astfel de drepturi si intampin greutati cu Petrom, iar arhiva de la Tribunal..... tot in greva.... am facut deja 5 drumuri in ultimele saptamani.... Am mai lucrat expertize dar pe salariul de incadrare si nu am celelalte articole.
La constituirea materialului documentar necesar expertizei contabile judiciare puteti sa apelati si la alte surse, cu atat mai mult in situatia unor drepturi salariale.
Puteti solicita certificatul de stagiu al reclamantului (fost salariat presupun) de la Casa de Pensii unde au fost depuse declaratiile nominale (puteti vedea venitul lunar brut si numarul de zile LUCRATE incepand cu aprilie 2001), puteti solicita Directiei Muncii o copie dupa contractul colectiv de munca, puteti solicita Administratiei Financiare o situatie a veniturilor impozabile realizate de reclamant (poate sunt o anumita categorie de venituri care nu au fost incluse in baza CAS dar au fost impozitate).
Trebuie sa identificati locatia - adica localitatea - in care este situata institutia careia va adresati , faceti o adresa, anexati comunicarea de la Tribunal.
Cel mai indicat, insa, este sa solicitati reclamantului sa solicite aceste documente (cel de la pensii si cel de la finante) in calitate de asigurat si contribuabil, dvs. ca expert fie el si judiciar s-ar putea sa va treziti cu surpriza ca legea nu va include in categoria persoanelor care pot primi aceste informatii.
Daca suntei refuzat, dvs. in calitate de expert judiciar puteti ruga instanta sa se adreseze acestor institutii si sa solicite documentele. De regula institutiile se conformeaza urgent solicitarilor instantei de judecata.