avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza judiciara -parat: petrom sa
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza judiciara -parat: petrom sa

Buna ziua,
Solicit ajutorul in legatura cu CCM 2005-2007 la nivel Petrom SA - art. 139, 176, 187, referitoare la cota de particip. a salariatilor la profit, cota de gaze si aprovizionare toamna-iarna.
Puteti transmite pe strliliana@yahoo.com extrase din aceste contracte?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: 72lia , utilizator 21:07, 12 Septembrie 2009
Daca nu ati deschis inca proces contra Petrom, va pot spune ca aceste drepturi banesti sunt acordate numai pentru ultimii trei ani sau pentru perioada din ultimii ani in care ati lucrat la Petrom, in cazul in care nu mai lucrati si in momentul de fata.
Sumele de bani pentru aceste evenimente, cum sunt numite in CCM, se stabilesc de catre experti numiti de instanta, fiind la valori aproximative cu un salariu mediu pe ramura petroliera in functie si de ocupatia dvs. in aceasta societate.
Eu sunt expert si trebuie sa calculez astfel de drepturi si intampin greutati cu Petrom, iar arhiva de la Tribunal..... tot in greva.... am facut deja 5 drumuri in ultimele saptamani.... Am mai lucrat expertize dar pe salariul de incadrare si nu am celelalte articole.
Va inteleg perfect deoarece am avut cateva procese cu PSV, care se afla in aceeasi ramura industriala. As putea zice ca ar fi chiar infratite.
V-ar trebui, totusi, si niste state de salarii, niste anexe la CCM-uri cu indicii pentru fiecare salariat, in functie de ocupatia si vechimea sa, indicii de inflatie etc. Este destul de complicat, dar multe din aceste acte numai firma le are, nefiind depuse in dosare.
O sa incerc maine sa va trimit macar articolele care va intereseaza, daca nu e prea tarziu!
72lia a scris:

Eu sunt expert si trebuie sa calculez astfel de drepturi si intampin greutati cu Petrom, iar arhiva de la Tribunal..... tot in greva.... am facut deja 5 drumuri in ultimele saptamani.... Am mai lucrat expertize dar pe salariul de incadrare si nu am celelalte articole.

La constituirea materialului documentar necesar expertizei contabile judiciare puteti sa apelati si la alte surse, cu atat mai mult in situatia unor drepturi salariale.

Puteti solicita certificatul de stagiu al reclamantului (fost salariat presupun) de la Casa de Pensii unde au fost depuse declaratiile nominale (puteti vedea venitul lunar brut si numarul de zile LUCRATE incepand cu aprilie 2001), puteti solicita Directiei Muncii o copie dupa contractul colectiv de munca, puteti solicita Administratiei Financiare o situatie a veniturilor impozabile realizate de reclamant (poate sunt o anumita categorie de venituri care nu au fost incluse in baza CAS dar au fost impozitate).

Trebuie sa identificati locatia - adica localitatea - in care este situata institutia careia va adresati , faceti o adresa, anexati comunicarea de la Tribunal.

Cel mai indicat, insa, este sa solicitati reclamantului sa solicite aceste documente (cel de la pensii si cel de la finante) in calitate de asigurat si contribuabil, dvs. ca expert fie el si judiciar s-ar putea sa va treziti cu surpriza ca legea nu va include in categoria persoanelor care pot primi aceste informatii.

Daca suntei refuzat, dvs. in calitate de expert judiciar puteti ruga instanta sa se adreseze acestor institutii si sa solicite documentele. De regula institutiile se conformeaza urgent solicitarilor instantei de judecata.
Multumesc mult pentru sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccm la nivel de ramura adisoi adisoi expertul contabil desemnat de instanta mi-a solicitat sa- i pun la dispozitie ccm la nivel de ramura petrom precum si dovada calitatii de membru de sindicat.In ... (vezi toată discuția)
Refuzul sindicatului de a ma informa asupra ccm fsli adisoi adisoi ce pot face pentru a ma informa asupra continutului CCM la nivel de ramura pe care sindicatul aservit in mod evindent conducerii refuza sa l puna la dispozitia ... (vezi toată discuția)
Despre procesele petrom si petromservice !!!! cosminy_70 cosminy_70 doresc informatii de la cunoscatori in domeniu referitoare la procesele intentate de salariati si fosti salariati din domeniul petrochimiei ,petrolului si ... (vezi toată discuția)