avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesiune morminte - impartire intre mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesiune morminte - impartire intre mostenitori

Buna ziua,

Am o nelamurire si as dori sa o inteleg.

Suntem 2 frati. Fiecare avem familia lui, cu cate 2 copii.

Mama noastra a avut 3 morminte luate in concesiune: 2 simple si unul cu cavou. Parinti nostrii au murit.

Am aflat ca trebuie sa facem succesiunea dupa concesiune. Doar ca preotul a recomandat sa impartim mormintele concesionate intre noi. Motivatia a fost ca fiecare dintre noi avem copii si acestia se vor certa mai tarziu pe mostenire.

Cum as putea sa fac aceasta impartire ?
Luni ajungem la notar si as dori ca lucrurile sa fie clare si echitabile.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: gm_ignat , utilizator 15:00, 22 Februarie 2017
Concesiunea reprezinta dreptul de folosinta pentru o anumita perioada de timp precizata in contractul de concesiune
Dreptul de preluare spre folosinta de catre apartionatorii/rudele titularilor contractului de concesiune este dispus de catre fiecare administratie de cimitir
Daca locurile de inhumare sunt concesionate,nu intra in masa succesorala
Este necesar sa va intelegeti amiabil ,sa conveniti de comun acord intre mostenitorii titularilor contractelor de concesiune
Pai, tocmai asta si intrebam: cum putem sa ne intelegem amiabil in conditiile in care trebuie sa impartim 3 morminte concesionate la 2 mostenitori?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrare mormânt lucia2013 lucia2013 Buna ziua! Am grija de mormântul bunicului de pe mamă de ani de zile.Cum tb sa procedez pt a avea dreptul la folosință, când o fi nevoie?Nu am actul de ... (vezi toată discuția)
Morminte - mostenire ? oanaportar oanaportar - pt. 2 morminte bunicii mei au incheiat un Contract de concesiune. - dupa decesul lor, tatal meu - singurul lor copil, va trebui sa faca mostenire, 1. - ... (vezi toată discuția)
Legislatia in cazul locurilor de veci miacon2 miacon2 ESTE LEGAL SA VINZI UN LOC CONCESIONAT NELIMITAT? (vezi toată discuția)