avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... trecere teren extravilan in intravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

trecere teren extravilan in intravilan

care sunt pasii de urmat pentru trecerea unui teren extravilan in intravilan .terenul este situat la mrginea comunei, are iesire la drum european.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 10:42, 2 Noiembrie 2018
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Presupun că doriți să construiți ceva pe teren, de-aceea vreți să-l introduceți în intravilan, nu?
Pentru introducerea unui teren extravilan în intravilan trebuie să faceți o cerere pentru un certificat de urbanism în vederea întocmirii unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru că trecerea unui teren din extravilan în intravilan se face numai în baza unui (PUZ). Costurile întocmirii unui PUZ pot fi însemnate iar pentru întocmirea unui PUZ puteți discuta cu un arhitect. Termenul de întocmire și de aprobare a unui PUZ poate dura de la câteva luni la un an sau mai mult, în funcție de complexitatea proiectului și în funcție de cât de repede se mișcă cei care se ocupă cu actele d-voastră. Ulterior terenul trebuie scos și din circuitul agricol pentru a putea construi ceva pe el. Trebuie să aveți în vedere totuși că nu orice teren extravilan introdus în intravilan și scos din circuitul agricol poate oferi condiții pentru construirea unei case. Să vă gândiți eventual și la utilitățile de care veți avea nevoie și distanța de la ele până la d-voastră, asta în cazul în care nu faceți totul eco.
Mulțumesc,este o informație utilă! Am sa incerc sa rezolv aceasta problemă conform indicațiilor de mai sus,deși văd că e o procedura de durată și costisitoare.
Ultima modificare: Vineri, 2 Noiembrie 2018
savantul, utilizator
Ar mai trebui adăugat că trecerea în intravilan se face prin HCJ sau HCL, deci e de adăugat și factorul de incertitudine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. sunt interesata de trecerea unei teren din extravilan ... Camelia1235 Camelia1235 Bună ziua. Sunt interesata de trecerea unei teren din extravilan în intravilan. Zona Otopeni. Îmi puteți spune care sunt pașii care trebuie urmați și ... (vezi toată discuția)
Trecere teren din extravilan in intravilan AlinaBadea08 AlinaBadea08 Buna ziua, Stie cineva unde ar trebui sa ma adresez pentru scoaterea unui teren din extravilan si trecerea lui in intravilan? Am primit informatii ... (vezi toată discuția)
Trecerea unui teren din extravilan in intravilan ionut_mindroiu ionut_mindroiu Va rog sa imi dati cateva detalii despre cum as putea trece un teren extravilan in intravilan, pentru ca ulterior sa imi construiesc o ... (vezi toată discuția)