avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Sunt interesata de trecerea unei teren din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Sunt interesata de trecerea unei teren din extravilan ...

Bună ziua. Sunt interesata de trecerea unei teren din extravilan în intravilan. Zona Otopeni. Îmi puteți spune care sunt pașii care trebuie urmați și care sunt costurile estimative? Vă mulțumesc frumos!
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2020
Camelia1235, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 19:07, 26 Iulie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Primul pas si cel mai important este sa contactati un topograf autorizat , apoi sa ii urmati pasii pe care ii indica acesta. SUCCES!
Pentru introducerea unui teren extravilan în intravilan trebuie să faceți o cerere pentru un certificat de urbanism în vederea întocmirii unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ).
Costurile întocmirii unui PUZ pot fi însemnate iar pentru întocmirea unui PUZ puteți discuta cu un arhitect.
Termenul de întocmire și de aprobare a unui PUZ poate dura de la câteva luni la un an sau mai mult, în funcție de complexitatea proiectului și în funcție de cât de repede se mișcă cei care se ocupă cu actele d-voastră. Ulterior terenul trebuie scos și din circuitul agricol pentru a putea construi ceva pe el.
Trebuie să aveți în vedere totuși că nu orice teren extravilan introdus în intravilan și scos din circuitul agricol poate oferi condiții pentru construirea unei case.
Să vă gândiți eventual și la utilitățile de care veți avea nevoie și distanța de la ele până la d-voastră,
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iulie 2020
BEJENARU PETRU, Expert judiciar
Va mulțumesc pentru răspuns!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trecerea din extravilan in intravilan se face prin hotarare de consiliu local sau (mai rar) prin hotarare de consiliu judetean. formalitatile descrise mai sus sunt necesare, insa esentiala este hotararea de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

trecere teren extravilan in intravilan adryan2483 adryan2483 care sunt pasii de urmat pentru trecerea unui teren extravilan in intravilan .terenul este situat la mrginea comunei, are iesire la drum european. (vezi toată discuția)
Carte funciara - schimbare destinatie teren arabil extravilan in intravilan elenaelenad elenaelenad cum pot sa trec un teren din arabil extravilan in intravilan?de ce acte am nevoie si trebuie sa platesc vreo taxa?va multumesc. (vezi toată discuția)
Trecere in intravilan/ scoatere circuit agricol. lenkesrl lenkesrl :help: am un teren care in PUG avizat este in intavilanul localitatii. insa in extras CF figueaza ca extravilan. am de la primarie un certificat de urbanism ... (vezi toată discuția)