avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Polițist în civil
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Polițist în civil

Circulam pe o artera din capitală și neadaptand viteza de mers la condițiile de drum am derapat când am incercat sa revin pe banda din dreapta. Nu am părăsit carosabilul și am redresat mașina . Circulam cu 20km/h peste limita legală. În stanga mea apare un domn la volanul unui autovehicul fără insemne strigand prin geam la mine că mă oprește să mă legitimeze și că 'ma rezolva" Fiind singur în mașină și ne menționând funcția lui sau daca are vreo legitimație . Mi-a luat numărul de la mașină și a continuat drumul. A considerat că am folosit frana de mana sa execut un derapaj controlat..Zic eu. Menționez că frana de mana a mașini pe care o conduceam nu funcționează ... Fără relevanță din punct de vedere legal :)Mașina e înregistrată pe numele firmei la care lucrez. La ce sa mă aștept ? Poate să îmi facă proces verbal în lipsa fiind în afara serviciului (cred) și fiind în civil ? Sau pur și simplu o să depună plângere la poliție ? L-am urmărit în trafic până la următoareaintersecție unde a virat dreapta. Nu a oprit..Nu a discutat cu nimeni. Chiar trecând pe lângă un grup de polițiști de la circulație care dirijau in intersecție. Erau trei persoane în mașină cu mine care să îmi confirme spusele . La ce sa mă aștept ??
Cel mai recent răspuns: Marian Simion , Consilier juridic 21:29, 23 Februarie 2017
La nimic. Vedeti-va de viata si circulati respectand regulile de circulatie. Reparati frana de mana.
După spusele unui coleg care era pe bancheta din spate se pare că tipul flutura o legitimație ..Ceva. nu am observat. Asta schimba ceva ?
NECUNOSCUT99 a scris:

După spusele unui coleg care era pe bancheta din spate se pare că tipul flutura o legitimație ..Ceva. nu am observat. Asta schimba ceva ?

Nu are nici o proba impotriva dvs., plus ca nu stie cine sunteti. Nu poate incheia proces verbal, fara sa va fi identificat inainte.
Nu va faceti probleme,domnul in cauza cu siguranta era un PACALICI.:D

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amendă rutieră dată de către poliția locală Dani Turculeanu Dani Turculeanu În data de 23.01.2019 la ora 19:57 am virat la dreapta într-o intersecție și fiind (-3 grade celsius) polei pe jos și în același timp și vopseaua de la ... (vezi toată discuția)
Contestare p.v. amenda si permis retinut raym32000 raym32000 Buna seara, mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru neacordare prioritate la pietoni cu ocazia zilei eroilor a fost inchisa o artera din oras iar ... (vezi toată discuția)
Accident /cedeaza trecerea/ intersectie lipsita de vizibilitate davidutu davidutu Am fost implicata intr-un accident in urmatoarele conditii.. o interesectie undeva intre blocuri , am vazut semnul de cedeaza trecerea , am incetinit ... (vezi toată discuția)