Ar fi mai multe de spus, dar pe scurt...
Este un proces pe rol [intentat de mama care cere pensie alimentara, stabilire domiciliu copii la ea, sa aiba singura autoritatea parinteasca ] initial depus la judecatoria Miercurea Ciuc, care si-a declinat competenta pentru jud Galati, mama locuind cu copii acolo.
De cand a inceput procesul mama le interzice copiilor sa tina legatura telefonic cu mine , tatal lor. Mi se repeta ca daca vreau sa tin ii vad pe copii sa merg la Gl si sa ii vad 2 ore in prezenta ei. Eu locuiesc la aprox 350 km de Gl.
Pana la data procesului tineam legatura telefonic cu copii aproape zilnic si am fost de vreo 8 ori in decurs de un an sa ii iau pe copii la mine si ulterior i-am dus la mama.
Am avut unele intelegeri verbale legate de pensie alimentara si legatura cu copii care acum nu mai sunt respectate. Una din intelegeri era legata de petrecerea zilelelor de nastere ale copiilor alternativ.
La inceptul lunii Feb a fost ziua copilului mare si conform intelegerii era randul meu sa facem impreuna ziua lui. Am inchiriat ceva acolo ca sa petrecem 2 nopti impreuna.
Nu a fost de acord si a trebuit sa apelez la politie sa ii pot vedea pe copii.
Cand am iesit cu copii, desi ei ar fi vrut sa vina sa stam impreuna fosta concubina si mama ei au actionat brutal si putin a lipsit sa tragem unul de o mana a copilului si altul de cealalta. Am lasat de la mine ca se vedea ca cel mare era afectat. Apropo copilul mare are 4 ani si cel mic 2 jum.
Cand eram doar eu cu ei la baie, cel mare mi-a spus ca ii e dor de mine si vrea sa petrecem timp impreuna dar ca nu il lasa mama.
Am cautat sa vb cu mama copiilor sa despre a petrece timp cu copii dar imi repeta ca daca vreau sa petrec timp cu ei sa merg 350 km si sa stau cu ei 2ore in prezenta ei.
As vrea sa depun cerere de Ordonanta Presedintiala si as avea nevoie de putin ajutor. Este prima data cand am tangente cu domeniul juridic.
Eu am o locuinta si stau preponderent in jud Harghita.
Pot depunde cererea de Ordonanta Presedentiala la jud Miercurea Ciuc sau trebuie sa o depun la jud Galati unde se jud dosarul principal?
Daca trebuie depusa la Gl, trebuie sa o depun personal sau o pot trimite si prin posta [pt ca sunt la aprox 350 km distanta]? Daca o pot trimite prin posta ce ar mai trebuii sa anexez? Taxa de timbru?[Daca trebuie taxa timbru de care si cat ar costa] Certificate copii? Copie buletin?
Eu as vrea sa ii pot lua pe copii pt 7-10 zile la mine [la un interval de aprox 1luna jum] sa petrecem timp impreuna mai ales ca acum nu merg la gradinita. Am vorbit la gradinita si cel mare nu mai merge din decembrie la gradinita. Am cerut adeverinta si ar trebui sa o primesc. O atasez la cerere?
Vreau sa am 2 weekenduri pe luna in care sa pot petrece timp cu ei.
As mai vrea sa ii iau de sarbatorile de Paste catolic, iar cand cade simultan sa facem alternativ, de ziua mea, in vacantele intermediare, jum din vacanta de vara, jum din vacanta de sarbatorile de iarna.
Cineva mi-a spus ca sa cer doar weekenduri si jum vacanta vara, pt ca daca cer mai mult s-ar putea sa refuze ca se abordeaza chestiuni din dosarul principal.
Pot cere in Ordonanta sa respecte dreptul la corespondenta , respctiv de a tine legatura telefonic cu copii?
Pot cere judecarea in lipsa partilor citate?
Aveti vre-un model de Ordonanta Pres cu sustinerea legala[legi, articole]?
Apreciez si alte idei , sugestii despre cum sa solutionez aceasta situatie.
Competenta e la Galati. Ar trebui sa faceti o actiune buna, intemeiata, si sa mearga sa va reprezinte cineva, totusi. Taxa de timbru e 20 de lei.
Importanta e intemeierea in fapt, nu musai in drept, e importanta argumentarea, prezentarea faptelor.
am vb la telef si unii spuneau ca nu se poate cu ordonanta.
totusi am vb cu un avocat din gl care spunea ca se poate rezolva cu Ordonanta P.
mi-a trimis un draft pe care urma sa il prezinte in instanta si am constat ca se facea referire la niste articole din legea 272/2004 care nu mai erau valabile [isi schimasera numerotarea], conform ultimelor modificari suferite de lege.
de aceea iau in considere sa studiez putin legile conexe spetei mele si sa ma autoreprezint.
mi-ar prinde bine un avocat specializat pe cazuri de de drept civil / familial din galati.