avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Scutire de impozite persoana cu handicap
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Scutire de impozite persoana cu handicap

Buna ziua.Sunt o persoana cu handicap(boala autoimuna),am fost scutita de impozit pe locuinta in baza unui certificat, dar,in urma decesului sotului ,acum mai bine de un an,intru-cit nu am facut succesiunea (am si un copil major ) ,nu am mai beneficiat de aceasta scutire .Acum,in urma efectuarii procedurii de sccesiune,am depus din nou la primarie ,in decursul lunii februarie a.c.,actele necesare si ,de la serviciul taxe si impozite,mi s-a spus ca pentru acest an nu as mai beneficia de aceasta facilitate intru-cit s-a eliminat impozitul fractionat.Va rog sa-mi spuneti ,cum sa interpretez acest raspuns si de ce nu pot beneficia de scutire incepind cu data inregistrarii la primarie a respectivei solicitari .Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 11:56, 22 Februarie 2017
Impozitul se plateste anual iar o eventuala scutire intra in vigoare incepand cu anul urmator. Asa e noul Cod fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara,va rog sa ma sfatuiti ce sa fac. sufar de boala celiaca ... symo8na symo8na Buna seara,va rog sa ma sfatuiti ce sa fac. Sufar de boala celiaca ( intoleranta la gluten),am depus dosarul la Asistenta Sociala pentru incadrare la grad ... (vezi toată discuția)
Pensionar gradul 2 accentuat stanciulaurentiu91 stanciulaurentiu91 as dori sa stiu daca eu cu gradul 2 accentuat,sunt infirm nu am un picior din accident circulatie nu din vina mea as dori sa stiu daca de la 1 februarie 2015 ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap - impozite si taxe leusan leusan O persoana cu handicap gr I fara revizuire, (nevazator total) cu certificat de 12 ani, a depus la taxe si impozite certif + cerere dar persoana care le-a ... (vezi toată discuția)