avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna seara,va rog sa ma sfatuiti ce sa fac. Sufar de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna seara,va rog sa ma sfatuiti ce sa fac. Sufar de boala celiaca ...

Buna seara,va rog sa ma sfatuiti ce sa fac.

Sufar de boala celiaca ( intoleranta la gluten),am depus dosarul la Asistenta Sociala pentru incadrare la grad de handicap dar am fost respinsa,cum ca nu ma incadrez,alti cunoscuti care sufera de aceasi boala au avut mai mult noroc si au fost incadrati in grad de handicap accentuat,cu toate ca aceasta boala este autoimuna si nu se vindeca niciodata. As vrea daca se poate sa ma sfatiuti daca sa fac contestatie,care o pot face doar la Tribunal -Sectia Contecios Administrativ.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:15, 25 Martie 2023
Legislatia in vigoare prevede ca persoanele diagnosticate cu boala celiacă pot fi diagnosticati medical de comisiile de expertiza medicala persoane cu handicap
Persoanele respective urmeaza in urma evaluarii comisiei de expertiza medicala sa beneficieze de decizie/certifcat de incadre in grad de handicap revizuibil functie de incadrare putand beneficia de anumite facilitati scutire impozit casa+teren,impozit auto,etc
[ link extern ] /



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boala celiaca RodicaVoicu RodicaVoicu Buna ziua, Sunt Rodica Voicu si sunt celiac. Am fost diagnosticata cu boala celiaca in anul 2004. Singura solutie pentru a putea trai cu aceasta boala ... (vezi toată discuția)
Boala celiaca poate fi incadrata in handicap? danaa1 danaa1 Am o nepoata de 1 an si ceva,care nu poate manca produse fainoase care contine gluten. Din cauza ca mananca produse cu gluten,prin intestine se blocheaza. ... (vezi toată discuția)
Dupa 9 ani de incadrare in gradul 2 de handicap (accentuat) am fost schimbat la gradul 3 (mediu) OvidyuNicu OvidyuNicu Popa N. nascut pe data 31.05.1990 (Galati) cu diagnosticul de Stenoza Valvulara Pulmonara Congenitala, cod boala Q22 si Q23. - La varsta de 7 ani am suferit ... (vezi toată discuția)