Am o nepoata de 1 an si ceva,care nu poate manca produse fainoase care contine gluten. Din cauza ca mananca produse cu gluten,prin intestine se blocheaza. Medicii i-au facut analizele si i-au dat diagnosticul : boala celiaca
Acum va intreb: Aceasta boala se constituie ca fiind boala pentru incadrare intr-un anumit tip de handicap? Daca da,care este tipul de handicap si ce acte trebuie sa faca pentru comisie incadrare handicap?
Numai comisia medicala persoane cu handicap este competenta sa analizeze documentele medicale si eventual sa emita decizie/certificat de incadrare in grad de handicap
Solicitati oficial comisiei locale medicale de expertiza analiza documentelor medicale
Situatia certa este in felul urmator: Eu locuiesc la oras,in jud.X. Cumnatii si nepoata locuiesc la tara in jud.Y. Pentru ca ei nu stau la oras,m-au rugat sa merg eu in orasul meu sa ma interesez. Am fost la institutia de evaluare persoane handicap,si am expus problema. Acestia mi-au zis ca se poate integra in gradul 2 de handicap,insa pentru ca fetita nu este din jud.X, ci este din jud Y,comisia din jud.Y poate dispune sa dea alt grad,probabil 2 sau 3.
De ce poate sa fie o diferenta de comisii? Nu exista o lege,regulament in care sa specifice fiecare boala in ce categorie de handicap intra?
Ar putea ca comisia din jud.Y sa dea alta varianta de grad handicap decat cel din jud X?
Boala celiaca
RodicaVoicu
Buna ziua,
Sunt Rodica Voicu si sunt celiac.
Am fost diagnosticata cu boala celiaca in anul 2004.
Singura solutie pentru a putea trai cu aceasta boala ... (vezi toată discuția)