avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Se poate contesta procesul verbal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Se poate contesta procesul verbal

Buna ziua, recent , cumnatul meu a trecut granita dispre rep moldova catre romania si avea asupra lui 9 cutii de naposim . Politistul de frontiera i-a aplicat amenda contraventionala conform lg 104 / 2008 art 17 alin2 in cuantum de 30000 lei ,o amenda foarte mare. Am cautat si am gasit legea 10/2011 care modifica legea 104/2008 prin care se stipuleaza ca articolul in cauza se abroga. Ce sanse sunt pt a se anula pv-ul de constatare al contraventiei. Mentionez ca el are dubla cetatenie romana/moldoveneasca cu domiciliul in rep moldova. Va rog respectuos sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: Sebiano , utilizator 12:56, 22 Februarie 2017
Sebiano a scris:

Buna ziua, recent , cumnatul meu a trecut granita dispre rep moldova catre romania si avea asupra lui 9 cutii de naposim . Politistul de frontiera i-a aplicat amenda contraventionala conform lg 104 / 2008 art 17 alin2 in cuantum de 30000 lei ,o amenda foarte mare. Am cautat si am gasit legea 10/2011 care modifica legea 104/2008 prin care se stipuleaza ca articolul in cauza se abroga. Ce sanse sunt pt a se anula pv-ul de constatare al contraventiei. Mentionez ca el are dubla cetatenie romana/moldoveneasca cu domiciliul in rep moldova. Va rog respectuos sa ma ajutati

In situatia in care sanctiunea contraventionala a fost aplicata in baza unui text de lege abrogat exista sanse ridicate de a se anula procesul verbal de constatare a contraventiei.
Va sfatuiesc sa apelati la un avocat pentru redactarea unei plangeri contraventionale motivata in fapt si in drept, intrucat exista sanse mari ca instanta sa dispuna anularea procesului verbal. (aspectul referitor la textul de lege abrogat constituie motiv de nulitate absoluta)

Buna ziua!

Da, se poate face contestatie cu aceasta motivatie, insa persoana ar trebui sa se prezinte la oficiul unde este inregistrat procesul verbal si sa isi motiveze dorinta de micsorare a masurii contraventionale.

Sunt mai multi factori care intra in calcul in determinarea exacta a sumei corecte, de aceea trebuie analizat dosarul, a se verifica istoricul persoanei si motivul transportului.

Ok, dar imi puteti spune , poate citi cineva legea 10/ 2011? Am inteles ca plangerea se poate face si in scris la judecatoria de care apartine vama albita, respectiv judecatoria husi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri confiscate ecaterina1988 ecaterina1988 Buna ziua, va rog sa ma ajuta-ti sa inteleg si eu ce mi sa intimplat. Sunt din Republica Moldova si am adus de la Germania mai multe frigidere uzate, vrand sa ... (vezi toată discuția)
Atacare hotarare Sebiano Sebiano daca in urma unui apel facut de anaf impotriva unei hotarari de fond (prin care o amenda contraventionala s-a transformat in avertisment) s-a schimbat total ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - legea nr. 61/1991 Mihaela Enache Mihaela Enache Un amic a fost amendat pentru scandal desi era total nevinovat. Pana maine poate fi contestata amenda. Ea e neplatita. Aveti vreun model de contestare a ... (vezi toată discuția)