avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de lucru partial
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de lucru partial

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:
- intrucat nu mai avem multe comenzi la firma, patronul a cerut ca jumatate din salariate sa semneze act aditional pentru reducerea programului de lucru la 4 ore/zi, cu salariul aferent reducerii programului de lucru.
Intrebare : exista un nr. minim/ maxim de salariati care pot lucra cu program de 4 ore, intr-o fabrica privata? Daca exista vreo baza legala care sa prevada acest lucru...
Mentionez ca avem chiar si directori care au un astfel de act aditional semnat sau dupa caz ,contract cu program de 4 ore/ zi.
Va multumesc.
Nu exista un numar minim sau maxim de salariati care sa lucreze cu un program de 4 ore/zi .
Orice modificare la c.i.m. implica incheierea unui act aditional la contract.
Nu exista niciun fel de baza legala privitoare la numarul de salariati (minim sau maxim) care sa lucreze 4 ore / zi...atata timp cat e prevazut in CIM prin act aditional, este perfect in regula! B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere program de lucru la -6 ore-cu reducerea nivelului de salarizare cristina_mihaela cristina_mihaela Unitatea in cadrul careia lucrez, invocand \" probleme financiare\"; doreste a reduce programul de lucru la 6 ore cu reducerea corespunzatoare a salariului; ... (vezi toată discuția)
Modificarea duratei muncii irinarauta irinarauta Buna ziua tuturor, Va rog sa-mi spuneti daca in calitate de angajator am posibilitatea legala sa modific in contractul angajatilor, la capitolul durata ... (vezi toată discuția)
Contract de munca si conventie civila sau 2 contracte de munca? mihairadoi mihairadoi Am o problema legata de cum anume pot fi incadrata din punct de vedere al legislatiei muncii. Lucrez ca profesor in cadrul unui liceu din Bucuresti, cu ... (vezi toată discuția)