avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inselat la cumpararea unei masini - kilometri ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inselat la cumpararea unei masini - kilometri modificati

Pot da in judecata fostul proprietar de la care am cumparat o masina cu 380.000km care s-a dovedit a avea 700.000km? Au trecut 5 luni de la data cumpararii insa abia acum 2 saptamani am aflat in cursul unei verificari. Stiu, trebuia sa o verific la data cumpararii insa mi-a fost recomandat, fostul proprietar, cu mare incredere de altcineva. Pot apela la un avocat si daca da, ce sanse as avea?
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:16, 27 Februarie 2017
Puteți să formulați o acțiune având ca obiect rezoluțiunea contractului sau reducefrea prețului.
Puteți formula și o plângere penală pentru înșelăciune.
Masina poate a fost vanduta si revanduta. Este posibil ca ultimul proprietar sa nu stie de modificare. Va fi dificil de demonstrat cine a facut modificarea. Daca a fost adusa de afara si a trecut prin 2 3 maini fiecare proprietar va declara ca nu a stiut.
Multumesc de raspuns! intr-adevar, masina a fost adusa de afara insa aici nu a avut decat 1 proprietar, cel de la care am cumparat eu masina. si sunt aproape convins ca nu cel de la care am cumparat eu a dat km inapoi. insa, sunt la fel de convins ca a stiut de km reali. aici ma intereseaza daca eu mai pot face ceva!
Numai din cartea de service si eventual printr-o expertiza tehnica sa se determine in ce moment s-a "prelucrat" kilometrajul.
Este dificil de estimat cati km a facut afara, depinde cat a fost folosita zilnic si la ce (ptr 700k km poate a fost taxi), din cartea de service si perioada cat a stat la primul proprietar se poate face o estimare cat de cat.
cyan a scris:

Numai din cartea de service


Se gasesc carti service in alb si stampilate pe net, nu trebuie decat sa treci data si kilometrii doriti , nu mai constituie de mult o dovada credibila.

Alte discuții în legătură

Am aflat cu ocazia itp că mașina cumpărată avea kilometrajul dat înapoi. aș dori să o returnez, am șanse în instanță? IonutCirciu IonutCirciu Salut mi am cumpărat un golf 5 acum 5 luni și in bord avea 180.000km, am pus o pe tester nua găsit nimic in neregula bun, după ceva timp am avut și niște ... (vezi toată discuția)
Inselaciune la cumpararea masinii ttino ttino Buna ziua, Am cumparat in urma cu 2 saptamani un autoturism care are afisat pe bord un numar de km care nu este real (kilometrajul a fost mult dat inapoi). ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o mașină cu kilometrajul modificat. ce pot face? Imperator12 Imperator12 Buna searaam cumparat o masina cu km modificati.la o săptămână de la cumpararea masinii am intrat pe un site de verificări auto si am observat ca la ... (vezi toată discuția)