avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... \"Prima chirie\" / prima de instalare au intrat in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

"Prima chirie" / prima de instalare au intrat in vigoare?

Prima de instalare se poate accesa doar daca respecti planul de mobilitate? Te muti/cazezi intr-o localitate din zona defavorizata sau sediul firmei la care te angajezi trebuie sa fie intr'o astfel de localitate?

Programul "Prima chirie" a intrat in vigoare...se poate accesa? Are legatura cu planul de mobilitate?

Va multumesc...astept raspunsurile dvs.
Cel mai recent răspuns: adriancio , utilizator 19:43, 18 Mai 2017
OUG nr. 60 din 28 septembrie 2016, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 773 din 4 octombrie 2016, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă a intrat dejain vigoare.

Cele doua beneficii au legatura cu planul de mobilitate.
Nu se spune pe nicaieri mai nimic despre planul de mobilitate....nici doamnele de la somaj nu prea stiu care'i treaba.
[ link extern ]

Eu nu inteleg mare lucru, in localitatile care se regasesc in acest plan trebuie sa ne angajam sau sa stam cu chirie?

Multe dintre acestea sunt sate uitate de lume...

Cazul meu: sunt somer...am primit indemnizatie...s'a terminat si urmeaza sa depun iar acelasi dosar la usa de vizavi de la Anofm...pentru a ma lua in evidenta. Mi s'a ivit o ocazie sa ma angajez la peste 150 de km...dar fara un sprijin financiar (prima chirie...prima de instalare) nu pot face acest pas... As fi avut nevoie macar un an de zile...pana ma voi regla cu banii.

Astept raspunsurile voastre...va multumesc frumos!
Am mai aflat informatii noi!

In principiu prima de relocare (prima chirie) nu are legatura cu planul de mobilitate (zone defavorizate). Dupa data de 15 martie ar trebui sa apara normele de aplicare! Si se poate aplica din luna aprilie.
Buna ziua,
Ma confrunt cu aceeasi problema si anume pot sau nu pot beneficia de prima de relocare, cunoscuta ca si prima chirie.
Un domn de la AJOFM mi-a spus clar faptul ca nu pot beneficia de aceasta prima intrucat localitatea de domiciliu, cat si cea in care vreau sa ma relochez nu se afla in planul de mobilitate.
Am citit legea 76/2002 modificata si am observat ca:
- cf art.74 si 75 se fac referiri la prima de incadrare si prima de instalare, numite si prime de mobilitate;
- cf art.75^1, alin.3) se precizeaza faptul ca beneficiaza de prime de mobilitate doar persoanele care au domiciliul sau isi stabiliesc noul domiciliu intr-o localitate aflata in Planul national de mobilitate. - modificari aduse legii 76/2002 prin OUG60/2016;
- cf art. 76^2 - modificari aduse legii 76/2002 prin OUG6/2017- se face referire la prima de relocare cu toate conditiile ce trebuie indeplinite pt a putea beneficia de aceasta prima, insa nu am gasit niciun articol care sa conditioneze aceasta prima de relocare de planul national de mobilitate.

Va rog sa va exprimati si dvs o parere profesionista la interpretarea legii asa cum este redactata in acest moment. Se poate considera ca prima de relocare se incadreaza in art. 75^1, alin 3) cu toate ca nu se precizeaza acest lucru?

Multumesc!
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare prime mobilitate cernatlarisa cernatlarisa BUNĂ ZIUA! Vreau să știu dacă un șomer, poate beneficia – conform Legii nr. 76 (privind sistemul asigurărilor pentru șomaj), în situația în care ... (vezi toată discuția)
Lămurire art.74,legea 76/2002 modificată prin oug 60/2016 laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 Art.74 din legea 76/2002 (modificată),face referire la persoanele care provin din localități defavorizate si care se angajează în alte localități la o ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare repatriati edyjohn edyjohn Buna seara, m-am intors de curand din strainatate,m-am angajat,sunt si lucrez in Bucuresti. Pot sa beneficiez de prima de instalare? Probabil ca nu ,,cred eu, ... (vezi toată discuția)