avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparare acoperisul blocului !
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparare acoperisul blocului !

Buna ziua!Sunt din Galati si locuiesc la un bloc cu 4 etaje.In urma cu o saptamana
am inceput sa am probleme cu hidroizolatia mai pe romaneste "imi ploua in casa".
Spun asta ca deja stau cu ligheanul.Intrebarea mea este daca asociatia refuza sa se implice pe motiv ca nu sunt bani si daca nici locatarii nu vor sa dea bani ptr aceasta problema mie ce imi ramane de facut in acest caz?? Astept raspuns!!
Sa aveti o zi excelenta!
Cel mai recent răspuns: Victor Brosser , Alte profesii 12:11, 23 Februarie 2017
Buna ziua !
Instiintati in scris, cu confirmare de primire , Asociatia de locatari , in legatura cu problema dvs. , solictand remedierea acesteia . Avand in vedere prevederile legislatiei existente , in masura in care nu se iau masuri , puteti actiona in instanta Asociatia , indiferent de "amanuntul" ca sunt sau nu bani la Asociatie .
Succes !
Daca nu reusiti sa-i convingeti, desi este in atributiunile comitetului executiv, recte ale presedintelui asociatiei, sa organizeze finantele asociatiei astfel incat sa existe fond de reparatii gata oricand sa faca fata unei lucrari de urgenta, daca nu reusiti sa fie convinsi vecinii dv. ca, fiind proprietari ai unei cote-parti indivize din suprafata deteriorata pe care sunt obligati sa o repare, atunci va puteti indrepta impotriva asociatiei in instanta de judecata in baza urmatoarelor articole din Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:

Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.
La dv. "unul dintre proprietari" ar fi mai multi.
Art. 30. - (1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
................
d) reglementeaza folosirea, intretinerea, repararea, inlocuirea si modificarea partilor proprietatii comune, inclusiv cu privire la consumurile aferente proprietatii comune;
................
h) isi asuma obligatii, in nume propriu sau in numele proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari, privind interesele legate de cladire;
...........
n) gestioneaza situatiile exceptionale si de criza;

Art. 32. - (1) Presedintele asociatiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi remunerati pe baza unui contract de mandat, conform hotararii adunarii generale a proprietarilor, la data adoptarii bugetului anual de venituri si cheltuieli.
(2) Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin, membrii comitetului executiv, inclusiv presedintele asociatiei de proprietari, raspund personal sau in solidar, dupa caz, in fata legii si a proprietarilor pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2017
elga50, moderator
Va multumesc tare mult pentru raspuns .sa zicem ca voi rezolva cu raspunsul trimis de dvs.doar problema cu asociatia dar problema cu locatarii cum as putea sa o rezolv..Ptr ca stiti ce au spus ei "" va credem dar nu avem bani,suntem batrani"" etc...
Nu dv. trebuie s-o rezolvati cu vecinii, ci presedintele asociatiei.

Nu puteti lasa sa se darame blocul pe dv., locatarii, pentru ca sunteti batrani si n-aveti bani.
Banii se aduna si in timp, din sume relativ mici, dar se gospodaresc, nu se doarme pe camasa si nu se pupa moastele in speranta ca Dumnezeu va ocoli de necazuri cladirea blocului dv.
Multumesc pentru raspuns .Sunt convinsa ca as avea castig de cauza daca ar fi sa actionez in instanta asociatia de proprietari...dar problema grava e cum voi face rost de bani atat timp cat locatarii spun ca nu au bani.

Alte discuții în legătură

Reparatie fatada odishor odishor Buna ziua revin cu un subiect in speranta ca voi gasi cu ajutorul dvs rezolvare: apartament etajul 4 cu tencuiala cazuta pe suprafata destul mare.Am dorit ... (vezi toată discuția)
Atributii administrator bloc elisay_99 elisay_99 Buna ziua, sunt inundata de ani buni de vecinul de sus care nu vrea sa inteleaga ca are o problema. In sfarsit, la insistentele mele, acum cateva zile s-a ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari - reparatie ghena de gunoi decs decs In blocul in care locuiesc toboganul de la ghena de gunoi este spart la fiecare din punctele care deservesc cele 9 etaje. Din acest motiv, gunoiul este in mod ... (vezi toată discuția)