avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract Rezervare Apartament Nou
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract Rezervare Apartament Nou

Buna ziua,

Am incheiat un contract de rezervare la care am platit un avans de 5% pentru achizitia unui apartament nou.
In acel contract, este pretul de vanzare al apartamentului cu specificatia ca este calculat cu tva de 5% inclus si ca pretul nu va suferi modificari indiferent de schimbari.
Daca se reduce tva la 0 % pentru achizitia de locuinte noi de la 1 martie, dezvoltatorul este obligat sa scada pretul de vanzare cu 5% ?
Nu am semnat inca precontract de vanzare cumparare.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:03, 23 Februarie 2017
art. 15- Constitutia Romaniei
(2) Legea dispune numai pentru viitor, cu excepţia legii penale sau contravenţionale mai favorabile.

Actele (pre/contracte, etc.) asumate pana la data intrarii in vigoare a legii nu se modifica decat cu acordul partilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 0% prima casa Marian_92 Marian_92 Buna ziua, de la 1 martie 2017 nu se va mai plati tva la achizitionarea locuintelor prin programul prima casa. Daca eu am deja un precontract facut inca de ... (vezi toată discuția)
Eliminare tva locuinte Mariastoicea Mariastoicea Buna ziua. Pe data de 10.02.2017 am semnat un precontract pt achizitionarea unui apartament nou si am achitat un avans, urmand ca in aprilie sa semnam ... (vezi toată discuția)
Achizitia unei locuinte noi in martie 2017 - cu sau fara tva? gsilviui gsilviui Salut. De curand am semnat un act de rezervare - pentru care am si achitat o anumita suma - a unui apartament intr-un ansamblu rezidential. Pana pe 8 februarie ... (vezi toată discuția)