avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri suplimentare indemnizatiei crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri suplimentare indemnizatiei crestere copil

As vrea sa stiu daca legea in care poti inregistra venituri suplimentare in cazul.ccc este inca valabila??nu vreau sa pierd nici indemnizatia dar mi ar fi placut sa pot sa mai castig ceva in plus.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:23, 23 Februarie 2017
OUG 111/2010
art.16
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
.......
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).

Asadar, pe durata CCC puteti realiza venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi in cuantum de maxim 3699 lei pe an calendaristic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumulare indemnizatie crestere copil cu alte venituri miri_miriana miri_miriana Se pot cumula indemnizatia crestere copil cu alte venituri? De ex cu o remuneratie part time! (vezi toată discuția)
Pe perioada ccc se poate lucra? Corina271 Corina271 Buna ziua! Sotul meu este in Ccc si ar vrea sa lucreze dar fara sa,se intrerupa indemnizatia. Cu cate ore ar trebuii sa apara in contract si cate ore pe zi ... (vezi toată discuția)
Contract de mandat in concediu crestere copil Andrap85 Andrap85 Buna ziua, Daca intru in concediu crestere copil pe o perioada de 2 ani pot desfasura in paralel si o activitate prin contract de mandat ( mai exact ... (vezi toată discuția)