avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA lnscriere ROI
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

lnscriere ROI

Buna ziua,
am un SRL neplatitor de TVA si lucrez în proiectare pentru firme din Franta. Acestea pot sa foloseasca TVA intracomunitara pentru ca eu nu facturez TVA, montantul este brut.
Am nevoie de aceasta înregistrare ROI pentru încasarea din spatiului comunitar?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Ramona_Dussart , utilizator 13:40, 3 Martie 2017
Daca prestati servicii intr-un stat membru UE firma dumneavoastra este obligata sa obtina codul special de TVA pentru operatiuni intracomunitare.

Dureaza intre 5 si 7 zile lucratoare si se elibereaza in urma depunerii actelor solicitate de ANAF.
Multumesc pentru raspuns.
într-adevar prestez servicii pentru unul din statele membre UE dar lucrarile se desfasoara pe teritoriul acestei tari, nu în România. Sunt lucrari de constructii iar legea la care eu sunt "afiliata este
- Legea 227/2015 Cod Fiscal Roman Art. 278 alin (4) lit. "a" exceptii
- HG 1/2016 Norme Metodologice de aplicare a Legii 227/2015
Cod Fiscal pct. 16, alin. (2-3) lit. "a"

Intru tot în aceasta categorie?
Serviciile pe care le prestati sunt servicii legate de bunuri imobile, prin urmare nu sunteti obligat sa obtineti cod special de T.V.A.

"1) Prin excepție de la regulile generale prevăzute la art. 278 alin. (2) și (3) din Codul fiscal, indiferent de statutul beneficiarului, respectiv persoană impozabilă sau persoană neimpozabilă, locul prestării serviciilor prevăzute la art. 278 alin. (4) din Codul fiscal se stabilește în funcție de regulile prevăzute la alin. (4) al art. 278 din Codul fiscal. Aceste servicii nu se declară în declarația recapitulativă menționată la art. 325 din Codul fiscal, indiferent de statutul beneficiarului, și nici nu se aplică prevederile referitoare la înregistrarea în scopuri de taxă, care sunt specifice prestărilor și achizițiilor intracomunitare de servicii."

Legea 227/2015 Cod Fiscal Roman, Art. 278 alin (4) lit. a (Norme metodologice)
multumesc pentru raspuns, e clar si precis

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata , am achizionat servicii it de pe o platforma ... cbira cbira buna dimineata , Am achizionat servicii IT de pe o platforma din America .Abonamentul este de 29 USD lunar .mentionez ca eu sunt platitor de tva inregistrat ... (vezi toată discuția)
Care este înregistrarea corectă în contabilitate a unei facturi de cazare emise de booking? maria uruc maria uruc Care este înregistrarea corecta, în contabilitate, a unei facturi de cazare,emise de booking, in contul firmei care face acest serviciu?Se face declarația ... (vezi toată discuția)
Iban trezorerie ccristy ccristy Buna ziua, Ma puteti ajuta cu IBAN-ul contului în care se plateste TVA-ul declarat in formularul 301? Este vorba despre achizitionarea unui abonament pe un ... (vezi toată discuția)