avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... buna dimineata , Am achizionat servicii IT de pe o ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

buna dimineata , Am achizionat servicii IT de pe o platforma ...

buna dimineata ,
Am achizionat servicii IT de pe o platforma din America .Abonamentul este de 29 USD lunar .mentionez ca eu sunt platitor de tva inregistrat confor art 316 din Codul fiscal.
eu am collect si am platit tva pentru luna octombrie insa as crede conform art 307 as putea sa nu mai platesc TVa si sa declar achizitia de servicii in Declaratia recapitulative 394 .insa nu inteleg de ce trebuie sa fac taxare inversa conform art 326 alin 2 .
multumesc frumos

Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 00:12, 26 Noiembrie 2021
Locul prestarii dpdv al TVA fiind in Romania cf art 278 alin 2 , se face taxare inversa si fiind non UE NU SE DECLARA IN Declaratia 390 , insa se declara in D394 la cartusul F ( non UE ) .

" Norme art 278 alin 2
(7) Serviciile prevăzute la art. 278 alin. (2) din Codul fiscal, prestate de prestatori stabiliți în România către beneficiari persoane impozabile care sunt stabiliți în afara Uniunii Europene sau, după caz, prestate de prestatori stabiliți în afara Uniunii Europene către beneficiari persoane impozabile care sunt stabiliți pe teritoriul României, urmează aceleași reguli ca și serviciile intracomunitare în ceea ce privește determinarea locului prestării și celelalte obligații impuse de prezentul titlu, dar nu implică obligații referitoare la declararea în declarația recapitulativă, conform prevederilor art. 325 din Codul fiscal, indiferent dacă sunt taxabile sau dacă beneficiază de scutire de taxă, și nici obligații referitoare la înregistrarea în scopuri de TVA specifice serviciilor intracomunitare prevăzute la art. 316 și 317 din Codul fiscal. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Non eu sorinapopescu sorinapopescu Buna ziua, Am a problema legata de o factura de prestari servicii pe cale electronica dintr-o tara NON EU. As dori sa va intreb in D300 in care rand intra? ... (vezi toată discuția)
Taxare inversa la dobanzi? Irina-2005 Irina-2005 Buna ziua M-ar interasa si pe mine urmatoarea problema: In cazul in care primesc factura de la o persoana juridica impozabila care nu este membra UE si ... (vezi toată discuția)
Ajutor decont 300 sibcon sibcon Am o achizitie licenta soft din SUA de la un magazin online. Unde o trec in decont 300? o inregistrez prin taxare inversa? (vezi toată discuția)