avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil - speta deosebita
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil - speta deosebita

Ma puteti ajuta cu o opinie: daca beneficiez de indemnizatie CC si cum se calculeaza?

- urmeaza sa nasc in jurul datei de 27 mai 2017,
- momentan nu sunt angajata si nici nu am nici un venit,
- am lucrat (ca angajata cu salariu) din anul 2012 pana in 20 mai 2016.

Conform noii legi, inteleg ca ma incadrez in cele 12 luni din ultimii doi ani necesare pentru a primi indemnizatia?

Conform normelor metodologice, cum se va stabili valoarea indemnizatiei:
> 85% din media veniturilor nete din perioada mai 2015 - mai 2016 ? sau
> 85% din 0 lei (perioada mai 2016 - mai 2017), deci din salariul minim pe economie?
Daca mai lucrez urmatoarele 2-3 luni pana nasc, se va lua in calcul si aceasta perioada plus 0? sau plus 9 luni in care am fost angajata?

Multumesc,
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2017
iuliammmm, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:25, 23 Februarie 2017
iunie 2015 - mai 2017 este perioada eligibila in cazul dvs pentru CCC.

Perioada care se ia in calcul va fi : iunie 2015 - mai 2016. Astfel, indemnizatia va fi de 85% din media veniturilor nete realizate in perioada mai 2015 - mai 2016

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizație concediu creștere copil Lenca01 Lenca01 Buna seara! As dori sa stiu daca pot beneficia de indemnizație, având in vedere urmatoarele: - in momentul de fata nu lucrez - in ultimile 24 de luni ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie Violeta V Violeta V Am lucrat di iunie 2016 pana in septembrie 2017.. Cu jumatate de norma ca barman,in prezent nu mai lucrez sunt insarcinata in cinci luni....dupa legea cu ... (vezi toată discuția)
Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)