avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli de judecata

am fost dat in judecata de asoc de proprietari si am pierdut dar citez;
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea precizată formulată de reclamanta Asociaţia de Proprietari Bloc 2, în contradictoriu cu pârâtul Laurenţiu Toma. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 726.94 lei din care 123.04 lei reprezintă cote de întreţinere aferente lunii septembrie 2016, 325 lei reprezintă fond special aferent perioadei februarie 2016-septembrie 2016, iar 278.90 lei reprezintă fond de penalizări aferent perioadei octombrie 2015-septembrie 2016. Respinge cererea de obligare a pârâtului la plata cheltuielilor de judecată ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Cornetu. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 15.02.2017.
Document: Hotarâre  610/2017  15.02.2017

DAR IN LUNA NOIEMBRIE MI-AU FOST INTRODUSI 107 RON IN INTRETINERE CA FIIND COMISIONUL FIRMEI DE RECUPERARE CARE S-A OCUPAT,ACESTI BANI NU REPREZINTA CHELTUIELI DE JUDECATA?
daca da ar trebui sa fie scosi de acolo...va rog astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 16:05, 24 Martie 2017
lauriancului a scris:




DAR IN LUNA NOIEMBRIE MI-AU FOST INTRODUSI 107 RON IN INTRETINERE CA FIIND COMISIONUL FIRMEI DE RECUPERARE CARE S-A OCUPAT,ACESTI BANI NU REPREZINTA CHELTUIELI DE JUDECATA?



Atat timp cat hotararea judecatoreasca a fost pronuntata in prima instanta abia la data de 15.02.2017,nu este temeinica si legala impunerea sumei de 107 lei drept comision firma recuperare
In noiembrie 2016 nu exista hotarare judecatoreasca care sa dispuna obligatii in sarcina dv
Eventualele demersuri ale firmei de recuperare pot fi demarate numai in cazul in care dv nu intelegeti sa respectati si sa materializati hotararea instantei si numai dupa ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti
Creditorul =asociatia de proprietari poate sa angajeze firma de recuperare in cazul in care dv,dupa ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti nu va achitati de buna voie obligatiile dispuse de instanta de judecata
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2017
ynocentta, utilizator
da dar am sunat la firma de recuperare si au zis ca acesti bani nu reprezinta cheltuieli de judecata ci doar comision deci sunt obligat sa ii platesc cu toate ca judecatorul nu m-a obligat la plata chelt de judecata dupa cum vedeti ceea ce am scris..deci?
Eu inteleg ca "firma de recuperare", in fapt o firma de avocatura, a fost angajata de catre asociatie ptr a desfasura demersurile de actionare in judecata a proprietarului restantier.
Onorariul firmei trebuia platit pana la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti din fondurile asociatiei urmand a fi recuperat de la restantier.
Dar cum instanta a respins plata cheltuielilor de judecata onorariul trebuie platit de asociatie si impartit proprietarilor conform cu cota parte indiviza, inclusiv restantierului.
Trebuie sa contestati lista de plata in care apare inclus onorariul si sa solicitati temeiul legal al mentinerii acelei sume in lista de plata avand in vedere hot instantei.
Platiti-va sumele hotarate de instanta si nu mai faceti datorii.
Eroarea administratorului a fost ca s-a grabit sa va insumeze la datorii si factura emisa de firma de recuperare, nestiind ca acestea sunt cheltuieli de judecata si ca ele nu pot fi puse in sarcina cuiva decat dupa emiterea sentintei definitive.

Asadar, solicitati in scris, dupa ce veti obtine sentinta definitiva, daca nu cumva asociatia va face apel pentru aceste cheltuieli de judecata, cu inregistrarea cererii la asociatie, sa vi se retraga din restanta suma care reprezinta aceste cheltuieli cu avocatii, conform sentintei definitive.
lauriancului a scris:


am sunat la firma de recuperare si au zis ca acesti bani nu reprezinta cheltuieli de judecata ci doar comision deci sunt obligat sa ii platesc cu toate ca judecatorul nu m-a obligat la plata chelt de judecata


Indiferent ce reprezinta suma,atat reclamanta asociatie de proprietari cat si firma de recuperare ,nu au temei legal de impunere sume decat dupa ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti
Orice impunere anterioara este netemeinica si nelegal-indiferent de natura acesteia ,cum ii spuneti dv comision,etc
Care este temeiul legal pentru impunere comision in conditiile in care in noiembrie 2016 instanta de judecata nu se pronuntase fata de actiunea asociatiei de proprietari ?

Alte discuții în legătură

Ce se poate face când președintele asociației dă proprietarii în judecată discreționar? lauriancului lauriancului am fost actionat in judecata de asoc dar cererea a fost respinsa deoarece nu eram eu proprietarul ci sotia ,dar a fost incluse in luna sept inaintea cererii o ... (vezi toată discuția)
Respingere capat cerere chemare in judecata in temeiul lipsei de interes avantaj avantaj Asociatia noastra la data de 15.10.2013, a chemat in instanta pe parata X pentru recuperarea unei datorii de 11 859,09 lei, la care Judecatoria Sectorului 5 ... (vezi toată discuția)
Legal sau nu? dana_m76 dana_m76 Buna seara, revin si eu cu o problema mai veche si as dori sa ma sfatuiti ce as putea face.Am avut un proces cu asociatia de proprietari din care fac parte ... (vezi toată discuția)