avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ce se poate face când președintele asociației dă ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ce se poate face când președintele asociației dă proprietarii în judecată discreționar?

am fost actionat in judecata de asoc dar cererea a fost respinsa deoarece nu eram eu proprietarul ci sotia ,dar a fost incluse in luna sept inaintea cererii o suma de 250 lei ca fiind onorariu avocat impreuna cu sumele aferente lunii sept.
mai nou am descoperit ca presedintele are datorii mai mari ca ale mele si vechi de 12 luni dar nu s-a actionat impotriva lui(logic pt ca el initiaza actiunile)eu am platit intre timp dar nu vrea sa scoata acei bani,ce pot face??
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: OutStanding , utilizator 00:08, 12 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sesizati biroul care verifica activitatea asociatiilor de proprietari din cadrul primariei.
nu exista asa ceva in primaria popesti leordeni,am verificat personal
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule,
Poate ca primaria localitatii nu are biroul despre care vorbiti, dar primar are? Daca da, dvs. va adresati primarului si stie el ce tre' sa faca.
Suma de 250 lei nu trebuie sa o achitati. Plata aceastei sume se hotaraste de catre judecator - in sarcina cui cade. Daca dvs. pierdeti procesul, judecatorul poate hotari sa o achitati dvs, daca nu, adica asociatia pierde procesul, aceasta suma o va achita asociatia, dar repet - dupa ce se termina procesul si asociatia are in mana sentinta (sentinta o primiti si dvs.).
Din acest motiv, as. prop. in sedinta de AG din februarie/martie 2018, trebuie sa prevada in BVC o suma pentru achitarea costurilor cerute de avocat... Asa este la ei - banii, inainte...
MULTUMESC PT RASPUNS...uitati ce s-a hotarat la primul proces si totusi eu am platit 150 lei care au fost introdusi in luna septembrie 2106 când a fost introdusa actiunea..
Complet: C12MF
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte cererea precizată formulată de reclamanta Asociaţia de Proprietari Bloc 2, în contradictoriu cu pârâtul Laurenţiu Toma. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 726.94 lei din care 123.04 lei reprezintă cote de întreţinere aferente lunii septembrie 2016, 325 lei reprezintă fond special aferent perioadei februarie 2016-septembrie 2016, iar 278.90 lei reprezintă fond de penalizări aferent perioadei octombrie 2015-septembrie 2016. Respinge cererea de obligare a pârâtului la plata cheltuielilor de judecată ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Cornetu. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 15.02.2017.
Document: Hotarâre  610/2017  15.02.2017
acum se intampla acelasi lucru adica pe sept au bagat 250 lei onorariu avocat plus cheltuielile lunare ,dar deocamdata a fost respinsa cererea pt ca citez ..
Ora estimata: 13:00
Complet: C6 CAMERA DE CONSILIU
Tip solutie: Anulează cererea
Solutia pe scurt: Admite sesizarea din oficiu a instanţei. Dispune anularea cererii formulată de reclamanta Asociaţia de Proprietari Bloc 2 în contradictoriu cu pârâtul Toma Laurenţiu. Cu drept de a formula cerere de reexaminare în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de reexaminare se va depune la Judecătoria Cornetu. Dată în camera de consiliu. Pronunţată în şedinţa publică de la 26 octombrie 2017.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)    26.10.2017
eu am achitat tot acum dar fara luna septembrie dar sa vedeti ce reactii are presedintele ca eu personal nu imi explic,a spus ca sub nici o forma nu imi poate scadea acesti bani,nu mai spun ce bani platesc la orice plata lunara catre firma de recuperare adica 7 procente din tot ce platesc pt ca au trimis un sms in care ma anunta ca ma dau in judecata daca nu platesc banii
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca instanta a hotarat ca nu trebuie sa achitati cheltuielile de judecata, dvs. nu le achitati, iar avocatul care a aparat in instanta asociatia nu s-a descurcat.
Ce se intampla, ca sa stie toata lumea: in instanta, in astfel de cazuri, nu este nevoie de avocat, speta fiind foarte clara si usoara in acelasi timp: un proprietar nu achita la timp niste sume repartizate, astfel ca doar atunci cand nu se mai poate, se dispune de catre com. ex. - trimitera in instanta a proprietarului.
Cand se merge in instata, dosarul trebuie sa cuprinda o serie de documente care sa dovedeasca ca proprietarul nu si-a achitat o parte din obligatii, ca i s-au calculat penalitati, ca a fost somat de catre as. prop. In acest scop, in primul rand as. prop. trebuie sa dovedeasca debitul cu listele de plata aferente perioadei de intarziere, se anexeaza hot. AG cu privire la aplicarea de penalitati, apoi se mai cer si actele de infiintare a as. prop. si hot. AG cu privire la alegerea presedintelui. De obicei se mai cere si o copie a statutului as. prop.
Toate aceste demersuri se fac foarte simplu de catre presedinte care este reprezentantul legal al as. prop. fara a fi nevoie de ajutorul unui avocat. Insa daca 'speta' este mai grea sau presedintele nu se pricepe la cele de mai sus, se apeleaza la un avocat, care trebuie platit inainte. Avocatul emite o chitanta pentru banii primiti, chitanta care se depune la dosar sa o vada si instanta. De aceea in dispozituivul chemarii in judecata se scrie - cu cheltuieli de judecata.
Daca in dosar nu se scrie nimic in legatura cu chelt. de judecata si mai ales nu se anexeaza chitanta despre care vorbeam, instata respinge chelt. de judecata ca fiind neintemeiate - ati observat acest lucru. Practic dvs. nu trebuia sa achiatati nimic.
Daca presedintele va ameninta cu actionarea in instanta, dvs. trebuie sa-i aratati ce se scrie in sentinta:
Respinge cererea de obligare a pârâtului la plata cheltuielilor de judecată ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Cornetu. Pronunţată în şedinţă publică, azi, ...


Acum dvs. cand obsevati pe lista de plata acea suma (chelt. de judecata) ca vi s-au repartizat, facei contestatie la acea suma si anexati hot. judecatoriei. Daca se insista in continuare, puteti apela si dvs. la justitie, nu este deloc complicat.
Nu am inteles ce-i cu firma de recuperare, dvs. ziceti ca ati achitat debitele, ce-i cu aceasta firma de recuperare? Cine a angajat-o si in baza a ce, daca cererea de chemare in judecata intocmita de as. prop. impotriva dvs. a fost respinsa?

Va doresc mult succes si nu uitati sa va adresati si primarului localitatii, sa-l cheme pe presedinte la ordine!
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
Adam Grecu, utilizator

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata lauriancului lauriancului am fost dat in judecata de asoc de proprietari si am pierdut dar citez; Tip solutie: Admite in parte cererea Solutia pe scurt: Admite în parte cererea ... (vezi toată discuția)
Cine trebuie sa plateasca introducerea unei actiuni in instanta civila lauriancului lauriancului buna seara am fost dat in judecata de asoc de proprietari ptr sume restanta la intretinere mai exact ///ASOCIATIA DE PROPRIETARI BLOC 2 CU SED ALES LA AV ... (vezi toată discuția)
Probleme asociatie propietari eugenb2008 eugenb2008 Asociatia noastra are probleme cu cativa locatari care au restante la intretinere. Au fost dati in judecata unde s-a castigat procesul cu restantierii. Dupa ... (vezi toată discuția)