avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Punerea în circulaţie sau conducere a unui vehicul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Punerea în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat- condamnare- permis

Ora estimata: 9:00
Complet: P3 CP/Fond amânat
Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: În temeiul art. 334 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 61 alin. 1-4 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul Postolache Cezar Daniel la pedeapsa de 1500 lei amendă penală (150 zile-amendă*10 lei/zi), pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie sau conducere a unui vehicul neînmatriculat. Atrage atenţia inculpatului Postolache Cezar Daniel că, potrivit art. 63 alin. 1 Cod penal, neexecutarea, cu rea-credinţă, a pedepsei de 1500 lei amendă penală, în tot sau în parte, atrage înlocuirea numărului-zilelor amendă-neexecutate cu un număr corespunzător de zile închisoare. În temeiul 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă pe inculpatul Postolache Cezar Daniel la plata sumei de 450 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 22.02.2017.
Document: Hotarâre 93/2017 22.02.2017
Am o nelămurire permisul îmi este anulat sau nu ?
Deocamdata nu, pentru ca hotararea este pronuntata astazi.
Dupa ramanarea definitiva a hotararii, permisul va fi anulat.
Hotararea va ramane definitiva daca nu se va exercita calea de atac iar daca se va exercita, la data pronuntarii instantei de apel.
Presupunand ca hotararea va ramane definitiva in forma pronuntata, veti putea obtine un nou permis de conducere, dupa un termen de 6 luni de la data achitarii amenzii penale.
Dupa ramanerea definitiva a condamnarii pentru savarsirea infractiunii prevazute si pedepsite de art. 334 alin. 1 c.p. permisul nu se anuleaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vă rog să mă lămuriți: mi se anulează permisul? Lau79 Lau79 Buna seara, Am primit amenda penala in valoare de 4000 RON mai jos vedeti detalii.Se anuleaza permisul? Ora estimata: 08:30 Complet: P3 penal-cam ... (vezi toată discuția)
Permis conducere leito21 leito21 Am primit urmatoarea decizie: \\\\"Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 61 alin. 4 lit. c) Cod penal şi cu aplic. art. ... (vezi toată discuția)
S-a anulat permisul? va rog un raspuns... multi spun ca nu are cum sa fie anulat Tuluc Tuluc Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 Cod Penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod de procedură penală, condamnă pe ... (vezi toată discuția)