avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comision vizualizare apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comision vizualizare apartament

Buna seara, tin sa mentionez ca vreau sa achizitionez un apartament si sunt foarte putine sanse sa-l achizitionez direct de la proprietar, deci sa spunem ca am nevoie de agentie. Sa presupunem ca gasesc un anunt pe internet, imi place apartamentul si doresc sa-l vad fizic. Ma intereseaza daca agentia percepe vreo suma pentru acest lucru? Cum imi recomandati sa procedez? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: DragosNess , utilizator 23:25, 23 Februarie 2017
Incheiati un contract cu agentia si fiti atent la clauze. Va pot percepe un comision ptr vizionare si altul ptr incheierea tranzactiei. Ultimul se plateste numai la semnarea contractului si nu la incheierea promisiunii de v/c (antecontractului).
Va pot impune o clauza de excludivitate ptr a evita sa va intelegeti ulterior singur cu proprietarul ptr a evita agentia. Atentie la clauze, nu cititi contractul pe sarite. Trebuie sa fie scris cu caractere suficient de mari iar daca sunt termeni cu care nu sunteti familiarizat intrebati agentul ce semnificatie au.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision abuziv ionelgheonea ionelgheonea Am achizitionat un apartament pe care l-am vizionat cu 2 agentii. Am ales sa cumpar si sa platesc comision uneia din agentii, cu care am finalizat si ... (vezi toată discuția)
Contract vizionare apartament Tito123 Tito123 Buna seara! Am fost sa vizionam un apartament prin intermediul unei agentii si am semnat un contract de vizionare in care este specificat comisionul de 2% in ... (vezi toată discuția)
Trebuie sa platesc comision agentiei ?? danny78 danny78 Buna ziua ! Sa va spun in ce consta problema mea : Am gasit un apartament cu ajutorul unei agentii imobiliare si un angajat al agentiei a mers la intalnirea ... (vezi toată discuția)