avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Notificare BRD-Dupa 7 ani!!!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Notificare BRD-Dupa 7 ani!!!

Buna seara,
In cursul zilei de astazi am primit o notificare din partea BRD in care ma informau ca trebuie sa-mi achit creantele catre ei si prin bunavointa lor imi pun la dispozitie un card nou cu valabilitate inca 4 ani.
Mentionez ca intre 2007-2010 am fost angajatul unei societati comerciale,societate care la momentul respectiv ne-a facut tuturor angajatilor un cont la BRD pentru viramentul salariilor.
Din anul 2010 eu nu mai sunt angajatul societatii respective si evident ca nu am mai incasat salariul si nici nu am facut vreo alta tranzactie pe contul respectiv iar valabilitatea cardului este de mult expirata.
Este normal ca in perioada 2010-2017 sa nu fiu anuntat telefonic,in scris sau prin orice alt mijloc de comunicare sa-mi platesc comisioanele aferente contului respectiv si mi se spuna ca trebuie sa platesc pentru un card emis in 2012 pe care eu nici nu l-am primit iar astazi sa mi se pretinda ca am restante la ei?

Va multumesc anticipat.

Marius Vladut
Cel mai recent răspuns: Iulian Catalin Arhire , Evaluator 21:42, 28 Februarie 2017
E posibil sa se fie prescris datoria sau o parte din ea dacă nu ați închis contul.
Asa pare la o prima vedere.
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Exact asta le-am spus si eu astazi ca teoretic dupa o perioada de 5 ani ar trebui sa fie prescrisa creanta.
Insa acestia insista sa-mi achit restanta,mai exact comisioane aplicate la comisioane.
Dacă s-a prescris și va executa silit sa depuneți contestație la executare.
Dacă contul nu este închis le datorați bani pe ultimii 3 ani.
Depinde însă și de regimul juridic al datoriei.
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Din cate am inteles de la acestia,contul este inca deschis.
Nu inteleg insa ce inseamna regimul juridic al datoriei?
Ma ajutati va rog?
Multumesc.
Mergeti urgent si inchideti contul ca altfel comisioanele vor merge inainte.E vorba de contul atasat cardului care se inchide numai la cererea dvs.

Alte discuții în legătură

Card debit neutilizat mihai311 mihai311 buna seara! am un card de debit neutilizat din 2006 deci de 8 ani pe cand lucram la o firma care imi vira salariu in cont mai are rost dupa atita timp sa ... (vezi toată discuția)
Cont neinchis la banca crys1976 crys1976 Buna . Ma cheama Cristi si am o mica problema cu banca . An 2006 firma la care am lucrat m_ia facut card la Banca pt. a incasa salariul. An 2007 am plecat in ... (vezi toată discuția)
Raportare birou credit nejustificata brindushap brindushap Buna ziua. Acum 2 luni sotul meu a fost raportat la biroul de credite pentru o intarziere de plata a comisioanelor lunare la BRD. A fost instiintat ca are o ... (vezi toată discuția)