avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plecare din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plecare din tara

Buna ziua.
Am nevoie de sfatul dumneavoastra inr-o problema.
In scurt timp se va pronunta divortul dintre mine si sotul meu iar fetita noastra in varsta de 6 ani imi va fi incredintata mie, aceasta fiind si vointa fostului sot.
Intrebarea mea este ce trebuie sa fac dupa pronuntarea divortului pentru a putea parasi tara definitiv?
Sunt convinsa ca se va stabili un program de vizita pentru fetita iar eu vreau sa parasesc tara impreuna cu fata. Ce trebuie sa fac pentru a nu ma trezi ca fostul sot ma da in judecata ca nu am fost prezenta la programul de vizita?
Mentionez ca el nu stie ca vreau sa plec definitiv pentru ca sunt sigura ca nu va fi de acord. Ce hartie sa-i cer sa faca pentru a putea pleca linistita?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 09:56, 13 Septembrie 2009
acordul scris ca puteti pleca din tara impreuna cu copilul si acordul lui ptr renuntarea la programul de vizita
chiar daca nu ati fi fost divortata tot aveati nevoie de acordul tatalui ptr a putea iesi din tara cu copilul
Daca fetita va este incredintata prin hotarare judecatoreasca pteti iesi din tara si fara acordul tatalui.
Programul de vizitare a minorei sa va stabili de catre instanta numai la cererea tatalui in situatia dvs. Daca acesta nu a promovat o astfel de cerere instanta nu va pune in discutie acest lucru.
Tocmai asta este problema. Tatal a solicitat program de vizita si sigur va obtine unul. Eu vreau sa plec din tara dupa ce se pronunta divortul si imi este incredintata fata dar cum fac sa nu ma dea in judecata pe viitor pentru ca nu sunt aici la ora de vizita?
Daca tatal doreste sa i se incuviinteze sa aiba legaturi personale cu copilull si a cerut acest lucru in instanta, functie de4 solutia data, adica se va admite cererea atunci ramane discutabila problema.
Mai exista posibilitatea sa anuntati pe tatal minorei ca doriti sa mergeti in strainatate( probabil aveti un loc de munca acolo) si in funtie de acest aspect sa stabiliti un program de vizita : spre exemplu o luna sau doua in vacanta de vara . Depinde in mare masura de intelegerea dintre dvs.

Alte discuții în legătură

O nelamurire(va rog nu ocoliti!!!) maveryck maveryck urmeaza sa divortez ,sotia doreste custodia copilului,daca ii acord custodia totala ma tem sa nu paraseasca tara impreuna cu fetita (3ani).poate face acest ... (vezi toată discuția)
Plecare strainatate fara acordul tatalui ADRIENUTA ADRIENUTA As vrea sa stiu daca pentru a pleca in strainatate cu copilul, fiind divortata si avand o sentinta definitiva si irevocabila prin care copilul imi este ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minori zitus zitus buna ziua povestea mea e cam lunga , dar incerc sa fiu cat de subiectiv se poate . am introdus actuinea de divort in 28 martie 2009, sotul meu s a mutat din ... (vezi toată discuția)