avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vecinul s-a ridicat mai sus ca mine si cand ploua ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Vecinul s-a ridicat mai sus ca mine si cand ploua toata apa vine la mine si se face lac

Buna ziua,

Care.i institutii trebuie sa ma adresez sau ce trebuie sa fac in aceasta situatie?
-vecinul s.a ridicat mai sus ca mine si cand ploua sau cand se topeste zapada,toata apa de la el vine la mine si se face lac.
-problema si mai mare este ca el are firma de transporturi mai si repara pe la camioane si apa vine foarte murdara cu ulei cu motorina etc... am discutat cu dansul si nu.l intereseaza deloc.
-alta problema este ca dansul are si o fabrica de BAUTURI RACORITOARE.
-""Bautura racoritoare carbogazoasa cu 1% suc de fructe"" va dati seama ce suc este si cate chimicale sunt depozitate langa mine.Tin sa precisez ca langa mine doar depoziteaza aceste chimicale,de produs le produce in alta parte.
-nu stiu daca aceste produse chimicale sunt depozitate in conditii normale.
-vreau sa va spun ca sunt om simplu care ai place sa aibe pe langa casa flori animale etc...
-Ce ma sfatuiti sa fac in aceasta problema pentru ca am incercat sa vb cu dansul si nu vrea sa regleze problema,are bani si influenta,dar trebuie sa fie o solutie.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dogi , utilizator 11:10, 24 Februarie 2017
Buna ziua,

Va puteti adresa in primul rand Primariei de care apartineti pentru a verifica daca vecinul si-a ridicat constructia in baza unei autorizatii de construire si daca a respectat conditiile impuse prin autorizatia de construire.
Faptul ca apa de pe terenul (sau casa) vecinului se varsa in curtea dvs. reprezinta o incalcare a relatiilor de buna vecinatate si poate constitui temei pentru o actiune in instanta prin care sa fie obligat sa gaseasca o solutie pentru ca apa de pe terenul lui sa nu se mai verse la dvs.
In ceea ce priveste activitatea desfasurata de societatea lui, puteti sa va adresati protectiei consumatorului pentru a verifica modalitatea in care sunt depozitate substantele chimicale. De asemenea, puteti sa sesizati si Directia de Sanatate sau ASV (in functie de ce substante are el prin curte) pentru a verifica in ce conditii sunt tinute aceste substante pe acolo.
Pentru unele activitati economice care au impact asupra terenurilor invecintate, este necesar acordul vecinilor intrucat acestia pot fi afectati (cu privire la substantele pe care le foloseste). Daca era necesar un asemenea acord, ii puteti solicita sa isi opreasca activitatea.
Ultima modificare: Vineri, 24 Februarie 2017
ALEXANDRA VASILE, Avocat
Va multumesc frumos !!!
Ce instutie este ASV'ul ??Va multumesc!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scurgere ape pluviale VladMasalar VladMasalar Buna ziua, Am o problema cu un vecin din cauza scurgerii apei pluviale. Pamantul meu este sub nivelul drumului, iar vecinul din spate este sub nivelul meu. ... (vezi toată discuția)
Balcon vecinul de deasupra mml mml Locuiesc la etajul 7 a unui bloc cu 8 etaje.Din balconul de deasupra curge apa de cate ori ploua sau se topeste zapada.Locatarul de la etajul 8 nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, de 2 ani am cumparat o casa la tara, am facut fantana ... ioana zamfirescu ioana zamfirescu Buna ziua, de 2 ani am cumparat o casa la tara, am facut fantana in gradina. De cateva zile apa a inceput sa miroase a canalizare, atunci ne am dat seama ca ... (vezi toată discuția)