avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... balcon vecinul de deasupra
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

balcon vecinul de deasupra

Locuiesc la etajul 7 a unui bloc cu 8 etaje.Din balconul de deasupra curge apa de cate ori ploua sau se topeste zapada.Locatarul de la etajul 8 nu vrea sa repare plafonul balconului pentru a nu mai curge apa la mine.Administratorul spune ca nu are ce sa faca.Cui trebuie sa ma dresez pentru a rezolva problema?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 12:18, 15 Aprilie 2014
Bună ziua,
După caz și în funcție de situația concretă în măsura în care cauza problemei o constituie fațada balconului vă veți adresa asociației de proprietari care este obligată să ia măsuri pentru remediere.
Dacă culpa aparține proprietarului de la etajul 8 atunci reparația o va suporta dânsul.
Ca și căi legale, puteți apela la asigurarea de locuință dacă există, ori veți proceda la evaluarea pagubei și mai apoi urmând procedura medierii ori cea a judecății veți solicita persoanei aflată în culpă să remedieze situația pe cheltuiala sa.
De regula in astfel de cazuri fiecare proprietar contribuie pentru reparatia partii care ii revine vecinul suporta c/v reparatii pardoseal;a balcon,dv suportati c/v plafon balcon
In caz ca amiabil nu solutionati,sunt aplicabile disp
L nr 230/2007 Articolul 17
Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Articolul 18
In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu vecinul de deasupra alexxa09 alexxa09 Buna seara! Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje care are balcoane in exterior. Eu am balconul inchis,iar vecinul de deasupra nu. De cinci ani de zile am ... (vezi toată discuția)
Plafonul balconului sorinn007 sorinn007 buna ziua locuiesc intr-un bloc din sectorul 3, la etajul 9. La fiecare ploaie apa se infiltreaza prin plafon (prin marginea din exterior datorita gaurilor ... (vezi toată discuția)
Probleme infiltratii balcon iulia_ iulia_ buna ziua. am urmatoarea problema s locuiesc la penultimul etaj al unui bloc de 10 etaje. balconul de deasupra nu este inchis sau acoperit. de aceea cu timpul ... (vezi toată discuția)