avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1167 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Organizare eveniment - SRL sau ONG sau impreuna?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Organizare eveniment - SRL sau ONG sau impreuna?

Buna ziua. Anul trecut am organizat un eveniment sportiv, cu intrare gratuita. Finantarea a venit de la parteneri (au platit pachete de promovare la eveniment -bannere, logo etc) comercianti cu diverse standuri cu taxa de participare si vizitatori care au platit bilete pentru activitatile din cadrul evenimentului. Am inceput toate contractele pe SRL (pentru veniturile de mai sus si cheltuielile de organizare aferente), insa in momentul confirmarii unei finantari de la stat, am infiintat un ONG, pe care am avut acea incasare. Pe toata durata organizarii nu am gasit pe nimeni sa imi raspunda daca a fost in regula sa organizez evenim cu ambele forme (eu sunt trecute la amandoua).
Anul acesta o iau de la capat cu dubiile in a face cum e corect si in acelasi timp evenimentul realizabil si oscilez intre cele 3 variante din titlu, mai ales ca parerile din jur sunt contradictorii:
- daca fac doar pe SRL, nu mai pot beneficia de banii de la stat, o parte importanta. si nici nu pot incadra voluntarii
- daca fac doar pe ONG, care din veniturile de mai sus vor fi considerate economice si implicit impozitate cu 16% (partenerii de anul trecut nu accepta sa faca sponsorizare, vor sa fie din buget de marketing, deci factura; comerciantii platesc pentru spatiu in cadrul evenim – e economic sau nu?); in cazul in care veniturile sunt economice pt prestari servicii promovare (firme) sau inchiriere stand (comercianti), cheltuielie de organizare (toalete, scena etc) pot fi trecute la cheltuieli pt aceste venituri?exista vreo varianta ca aceste venituri sa fie incadrate la venituri obtinute din reclama si publicitate sau venituri realizate din actiuni ocazionale?
- exista vreo varianta sa merg incontinuare cu amandoua , deplin legala si fara vreo suspiciune? E un eveniment pe care il fac din pasiune si pentru care pun timp si bani de la mine, de aceea deocamdata (sper eu ca va creste la un moment dat) nu pot renunta la nicio varianta de finantare (anul trecut ma gandeam ca acum va fi mai usor si voi putea sa renunt la banii de la stat, insa nu e deloc asa).
Dilema asta imi da mari batai de cap si framantari si as aprecia daca ati putea sa imi dati o solutie practica.
Multumesc si scuzati mesajul lung
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:49, 25 Februarie 2017
Acest tip de eveniment pentru ong este activitate economica si asta inseamna venituri dar si cheltuieli de natura economica. Problema este ca daca vreti ca din aceasta treaba sa aveti de castigat personal, nu puteti sa faceti pe ong ci doar pe srl caci doar de la srl va scoateti dividende.
Pe de alta parte, sunt anumite fonduri care se dau doar pentru ong-uri si daca aveti nevoie de acei bani, numai pe ong derulati activitatile.
Finantarea de la partner, daca acesta este un srl, vine pe contract de sponsorizare. Altfel este o achizitie de servicii de catre ong de la srl, contra cost.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat ong kikitam kikitam exista posibilitatea ca un ong sa incheie cu un srl un contract de comodat , in care ong sa fie cel care pune la dispozitie bunuri ? (vezi toată discuția)
Diferente intre ong si sc angi prunaru angi prunaru As dori va rog sa aflu diferenta dintre un ONG si o SC.Ca fiscalitate si impozite vorbind si alte avantaje.Multumesc. (vezi toată discuția)
Sponsorizare persoane fizice flemil flemil am o intrebare. Un ONG doreste organizarea unui concert caritabil in capitala, la care vor participa instrumentisti din toata tara, carora le va trebui ... (vezi toată discuția)