avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... actiunea in judecata continua daca am platit?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

actiunea in judecata continua daca am platit?

Buna ziua,

Zilele trecute am primit o serie de documente(prin posta)de la tribunal , din care am inteles ca un furnizor (cu care am contract pentru servicii de salubritate) a inaintat o actiune in justitie pentru a obtine valoarea ultimelor facturi neplatite de mine.Din documentele primite reise ca furnizorul cere sa le platesc 112ron (valoare facturi)+8ron(dobanzi)+50ron cheltuieli de judecata.Eu am fost a doua zi si am platit toate facturile si dobanzile.Am luat legatura cu avocatul lor, si acesta mi-a spus ca daca am platit ,totul e ok, dar nu mi-a spus cum sa platesc cheltuielile de judecata(eu am fost de acord sa fac asta -in ideea ca totul sa se termine mai rapid). Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele nelamuriri: Sa mai fac si sa trimit catre judecatorie , intampinarea solicitata in documentele primite?Daca da, imi puteti da un exemplu ? Credeti ca procesul (e pe fond- asa scrie in actele primite) va mai continua daca am platit?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: rares1984 , utilizator 20:02, 25 Februarie 2017
Buna ziua, daca ati achitat facturile restante,pentru ca procesul sa se incheie si sa scapati de cheltuieli suplimentare, faceti o intampinare si o copie de pe factueile platite si o trimiteti la instanta,
Multumesc.

Puteti sa ma ajutati cu un model de intampinare?
In intampinare pot sa precizez exceptia lipsei de obiect?
Nu exista un formular anume,in intampinare solicitati respingerea actiunii ca ramasa fara obiect,datorati taxele judiciare de timbru deoarece, ati platit dupa comuincarea cererii de chemare in judecata.
Multumesc.aveti idee care este valoarea acestor taxe judiciare de timbru?
Valoarea taxei judiciare de timbru o puteti afla din dosarul instantei,la taxa judiciara de timbruse adauga onorariul avocatului.

Alte discuții în legătură

Anulare cerere emitere somatie de plata LAKIS LAKIS As dori sa ma lamuriti in legatura cu urmatorarea situatie. in calitate de debitor (Asociatie de locatari) intr-un proces cu un inportatnt furnizor-creditor ... (vezi toată discuția)
Se poate achita taxa de timbru la terminarea procesului? marianapirvu marianapirvu se poate plati taxa de timbru aferenta unui proces pentru pretentii, la terminarea procesului? (vezi toată discuția)
Ce fel de actiune sa fac? glo glo am avut un contract prestari servicii (dezapezire) cu o primarie . nu a platit nici la ora actuala primaria. ce fel de actiune sa face? care este procedura ... (vezi toată discuția)