Va prezint urmatoarea Situatie
Am avut o relatie cu o fata dupa cati va ani fiind ferm convins ca in urma relatiei dintre mine si aceasta a rezulat un copil am mers la notariat l-am recunoscut insa cand mama copilului a fost chemata la protectia copilului sa fie intrebata daca eu sunt tatal a spus ca nu si ca nu ma cunoaste .Protectia Copilului a inaintat politiei declaratia data la DGASPC prin care mama copilului a declarat ca ca nu ma cunoaste cu solicitarea din partea DGASPC de a se efectua o cercetarisub aspectul savarsirii de catre mine a infractiunii de fals in declaratii.Politia mia luat probe ADN mie si copilului in urma probelelor sa constatat ca nu sunt tatal minorului dosarul a fost inaintat de procuror in instanta pentru savarsirea infractiunii de fals în declaraţii (art.326 NCP)
De precizat faptul ca ,Copilul are 13 ani si se afla in grija unui asistent maternal iar in instanta minorul va fi reprezentat de asistenta maternala .Eu anterior cercetarii penale la care am fost supus am deschis actiune in stabilirea paternitati dar apoi am cerut suspendarea judecatii cauzei
Vazand situatia mai sus expusa in care am fost condamnat in aceasta cauza pentru savarsirea infractiuni de fals in declaratii in ce conditii mai pot continua actiunea deschisa de mine anterior pentru stabilirea paternitatii la aceasta actiune am citat-o si pe mama fiului meu care nu a binevoit sa vina
Dacă a trecut un an de la suspendarea procesului și nu ați făcut cerere să fie repus pe rol, atunci nu mai puteți să îl redeschideți. În plus, dacă testarea ADN a relevat că nu sunteți tatăl copilului, pentru ce motiv mai doriți să continuați aceste demersuri?