Subsemnatul [editat date personale], vă prezint următorul caz:
La data de 01.10.2014 subsemnatul l-am recunoscut, printr-o declaraţie notarială, pe minorul [editat nume] ca fiind fiul meu natural, în temeiul art. 416, alin.2 din noul Cod Civil, deoarece, în urma unor investigaţii precedente am fost ferm convins că el este fiul meu (am rugat două persoane – una dintre ele fiind chiar minorul – să o întrebe pe mama acestuia,[editat], dacă subsemnatul este sau nu tatăl copilului; în ambele cazuri, răspunsul mamei a fost afirmativ! )
Pe de altă parte, deşi ar fi putut să se folosească de dreptul de a deschide acţiune în tăgăduirea paternităţii, potrivit art. 431, alin.1, [mama] – fiind chemată la Protecţia Copilului să lămurească această situaţie, a preferat doar să dea o declaraţie în care neagă atât faptul că aş fi tatăl copilului, cât şi faptul că m-ar cunoaşte.
În vederea clarificării acestei situaţii, Protecţia Copilului a înaintat Poliţiei, ambele declaraţii (1. recunoaşterea copilului din partea subsemnatului; 2. negarea din partea mamei copilului), cu suspiciunea de „fals în declaraţii” din partea subsemnatului.
Poliţia mi-a întocmit, astfel, dosar penal (cu nr. 1034/P/2015) sub aspectul săvârşirii de „fals în declaraţii”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 326 Cp.
Procurorul sau Judecătorul, pentru elucidarea acestui caz, mă obligă să fac testul ADN, lucru pe care personal, nu mi-l doresc. Aş dori să mă informaţi cu privire la constituţionalitatea obligativităţii acestei măsuri: faptul că sunt obligat să fac acest test de paternitate – împotriva voinţei mele – încalcă sau nu drepturile omului ? Pot fi constrâns, obligat să efectuez acest test de paternitate ?
nu inteleg de ce s-a ajuns la protectia copilului si la politie..
Nu aveti obligatia sa faceti testul adn, il veti face cand mama va contesta in instanta recunoasterea paternitatii.
Pt a investiga falsul in declaratii, politia va pune degeaba sa faceti test adn, nu conteaza daca sunteti sau nu in realitate tatal acestui copil, ci daca ati mintit sau nu cand ati dat declaratia, ce credeati dvs cand ati dat declaratia.
In ce declarati la politie cu privire la fals, scrieti ce ati zis si aici, ce vi s-a zis, de cine..
In cadrul procesului penal se poate dispune si sa existe obligativitate de a se face testul ADN.
Dupa parerea mea ar trebui sa faceti testul ADN deoarece daca nu il faceti este ca si cum ati procedat in acest mod cu rea intentie ceea ce ar da nastere la ideea comiterii unei infractiuni.
Se spune ca tatal nu poate sa stie niciodata sigur daca este tatal copiilor sai.
Se mai spune ca doar mama stie sigur dar nu chiar intotdeauna...depinzand de mai multi factori...
Ce raspuns credeti ca imi va putea da curtea Constitutionala fata de cazul pe care l-am prezentat domniilor voastre? Ce ajutor pot gasi in curtea Constitutionala fata de acest caz prezentat?
Curtea Constitutionala nu va poate ajuta intrucat nu are competenta de a solutiona cazul dvs. si nici nu aveti ce exceptii de neconstutitionalitate sa invocati.
Deci, nu veti ajunge la Curtea Constitutionala sub aspect legal.
In speta, prin expertiza ADN urmeaza a se afla adevarul.
Daca va opuneti e ca si cum ati fi de rea-credinta si ati vrea sa impiedicati aflarea adevarului.
Vreti sa impiedicati aflarea adevarului?
Mama cine zice totusi ca este tatal copilului?
Sau zice ca nu stie, dar nu sunteti dvs.?