avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitare cladire neterminata
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitare cladire neterminata

Daca o cladire nu este finalizata (are doar 1/3 spatii amenajate pentru locuinta), restul este la stadiu de zid si acoperis, autorizatia de constructie a expirat, cum se impoziteaza?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 10:56, 1 Martie 2017
Se impozitează toată clădirea, potrivit art 461, alin 3, lit.c
ART. 461 - Declararea, dobândirea, înstrăinarea și modificarea clădirilor
c) pentru clădirile ale căror lucrări de construcții nu au fost finalizate la termenul prevăzut în autorizația de construire și pentru care nu s-a solicitat prelungirea valabilității autorizației, în condițiile legii, la data expirării acestui termen și numai pentru suprafața construită desfășurată care are elementele structurale de bază ale unei clădiri, în speță pereți și acoperiș. Procesul-verbal de recepție se întocmește la data expirării termenului prevăzut în autorizația de construire, consemnându-se stadiul lucrărilor, precum și suprafața construită desfășurată în raport cu care se stabilește impozitul pe clădiri.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe casa Munteanu Marian Munteanu Marian Am o casa în constructie din 2010, nu am acoperis montat. Cînd va fi finalizata voi plati impozit de la data finalizarii sau de la data expirarii ... (vezi toată discuția)
Impozit caldiri persoane juridice oanazaharov oanazaharov Buna ziua! As vrea sa va intreb daca in conditiile in care firma mea are ca obiect principal de activitate- vanzare si cumparare de imobile proprii- trebuie ... (vezi toată discuția)
Impozit pe contructie cristina1990 cristina1990 Buna seara, am cerut pentru terenul pe care il detin o autorizatie de constructie in anul 2009, nu am ridicat nimic pe terenul mentionat(nici macar fundatia). ... (vezi toată discuția)