avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Rețete compensate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Rețete compensate

Ma numesc Lidia Chifor.Mama mea pensionara(77ani) suferindă a mai multor boli (inima ,diabet ,depresie) ,a primit o notificare de plată de 1500 lei pe data de 10.02.2017 de la CNAS pentru anul 2014 care trebuie plătită în termen de o luna,in caz contrar va fi acționată în judecata,pentru că a beneficiat de rețetă compensată 90 la suta,(la care potrivit legii aveau dreptul pensionarii cu pensii mai mici de 700 lei si care nu au alte venituri,situatie în care se afla si mama mea).Intreband la ANAF Brașov,mi să spus că este trecută cu venituri din dividende de 1,2,3 lei, în total 15 lei pe anul 2014.(de care nu a știut niciodata si nu a beneficiat de ei.(in aceiași situatie se află și pe anul 2015).Rugămintea mea este să mă sfatuiti ce pot sa fac in aceasta situație.Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Notificare cnas recuperare sume necuvenite StefanL61 StefanL61 In 8 februarie 2017 am primit de la CNAS o notificare pentru returnarea unor sume intrucat as fi beneficiat necuvenit de prevederile Programului pentru ... (vezi toată discuția)
Notificare cnas referitor la programului pentru compensarea cu 90% a medicamentelor Ibee Ibee Buna ziua, In numele bunicii mele as dori sa cer un sfat legat de situatia cu care se confrunta. De curand a primit o notificare de la CNAS care ii aduce ... (vezi toată discuția)
Pensionar cu intreprindere individuala - compensare retete medicale rekanagy rekanagy Buna ziua, Daca o pensionara are intreprindere individuala,dar nu a realizat venit pe 2012 beneficiaza de reteta gratuita de la medicul de familie ca ... (vezi toată discuția)