avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Limita zgomot dB
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Limita zgomot dB

Care este limita legala la zgomot in timpul zilei, dar in timpul noptii?

Unde gasesc expert sonometrist, care sa masoare zgomotul unei discoteci din acelasi imobil, astfel incat sa poata fi amendata discoteca sau sa pot folosi in instanta rezultatele masuratorii/masuratorilor. Multumesc.

Care e cea mai scurta cale?
Stimate dl. expert juridicar Marcov, aparatul de masurare a decibelilor, poate fi si lipit de perete cand se face masuratoarea sau trebuie sa fie la anumita distanta (1 m)? ( deoarece se aude perfect cand esti cu urechea lipita de perete). Peretele face parte din locuinta. Nu se face masuratoarea IN perete, ci la suprafata peretelui, care da in interiorul locuintei si care e parte din locuinta. Se aude vibratia/zgomotul. (Daca pun palma in apropierea unghiului dintre perete si dusumea simt vibratia in palma "timid"). Imi recomandati expertiza sonometrica? sau expertiza vibratiei peretelui/dusumelei? care ma ajuta mai mult in instanta? ( umblu la cutiuta cu minuni) Cei 35 de db (A) sunt diferiti de 35 dB ? Ce inseamna (A) ? Cei 35 de decibeli se regasesc in STAS - uri sau in Legislatia UE? Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Ianuarie 2010
ContSters83715, utilizator
[ link extern ]

Incearca pe site. Sunt si alte info utile despre zgomot

firme masuratori ygomot:

[ link extern ] /
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu un vecin care da muzica mult prea tare d0z0 d0z0 Am un vecin care de cateva luni incoace a inceput sa dea muzica foarte tare. Discutiile amiabile/neamiabile nu au avut nici un rezultat. El asculta doar in ... (vezi toată discuția)
Nivel zgomote si vibratii Raducu Florin Raducu Florin Numele meu este Raducu Florin, sunt din Brasov, 35 de ani si am o problema foarte mare datorita zgomotelor si vibratiilor produse de frigiderele si aparatele ... (vezi toată discuția)
Expertiza zgomot constsil constsil locuiesc lângă o sală de fotbal acoperită cu prelată, la 11m. am proces impotriva lor datorită zgomotului produs. după proba testimoniala, ... (vezi toată discuția)