avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune garsoniera
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune garsoniera

Detin din 1992 1/3 dintr-o garsoniera, alaturi de alti 2 proprietari. Garsoniera a fost folosita ca si sediul de firma de catre unul dintre ceilalti 2 proprietari in exclusivitate (unul dintre proprietari a decedat). Acesta are cheia garsonierei. Doresc sa ies din indiviziune. Am in vedere si vanzarea sau donatia cotei mele de proprietate fiului meu. Cum procedez? La o vanzare trebuie facut cadastrul, deci acces la garsoniera care-mi este refuzat. Multumesc pentru sfaturi.
După ce deschideți procesul se va efectua și o expertiza.
În acest mod veți putea începe sa rezolvați problemele.

Orice alta varianta ați alege nu veți putea evita o judecata.
Donatia cotei catre fiu nu e o iesire din indiviziune...
Ar trebui sa-l notificati oe cel in viata si pe mostenitorii celui decedat si sa incepeti ceva demersuri, caci la prima vedere pare ca ati pierdut posesia utila de ceva timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate sa ma dezmosteneasca mama? zsu62 zsu62 Buna ziua! Stau impreuna cu fiul meu si mama in apartamentul parintilor,pentru care a fost facuta succesiunea dupa moartea tatalui meu,deci fratele si eu avem ... (vezi toată discuția)
Indiviziune , habitatie vali_085 vali_085 Buna ziua! Am tot intrebat despre iesirea in indiviziune dar nu am mentionat ceva foarte important. Eu am cumparat de la nasa mea cota de 5/8 din garsoniera ... (vezi toată discuția)
Partaj? vali_085 vali_085 Buna ziua! Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera situata in Bucuresti, prin contract de vanzare cumparare cu habitatie viagera si prin testament detin cota de ... (vezi toată discuția)