avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj?

Buna ziua! Detin cota de 5/8 dintr-o garsoniera situata in Bucuresti, prin contract de vanzare cumparare cu habitatie viagera si prin testament detin cota de 5/8 dintr-o casa cu terenul aferent situata in Buzau. Persoanele care detin restul cotei de 3/8 sunt coproprietari si la garsoniera si la casa in aceleasi cote. Initial s-a dezbatut o succesiune in care s-a impartit garsoniera. Persoana care detinea cota de 5/8 mi-a vandut mie. Dupa aceasta s-a reintregit succesiunea si a primit 5/8 si din casa situata in Buzau. Pe cota de 5/8 din acea casa mi-a lasat testament.
Se poate dupa decesul celei care a detinut 5/8 (batrana) sa deschidem un proces prin care eu sa raman cu garsoniera si ceilalti coproprietari sa ramana cu casa de la Buzau?
Mentionez ca batrana nu are nici un fel de mostenitori si in testament voi mosteni toate proprietatile mobile si imobile.
Cel mai recent răspuns: vali_085 , utilizator 18:49, 22 Februarie 2010
Se poate, dar se poate si sa nu ajungeti sa obtineti asta.
Ar fi indicat sa asteptati intai sa mosteniti si apoi sa negociati cu ceilalti, poate va intelegeti sa nu cheltuiti bani prin instanta. Dar pana atunci, parca se aplica ceva cu vrabia de pe gard... :D
Ceilalti nu vor sa negocieze sub nici o forma deoarece nu inteleg situatia in care se afla. Ei locuiesc efectiv in casa de la Buzau si detin doar 3/8. Eu, cu ajutorul batranei, ii pot obliga sa evacueze imobilul si sa le achit sulte. In aceeasi situatie suntem si la garsoniera. Eu sunt proprietar a 5/8 iar ei pe 3/8 si pot proceda la fel. Raman cu garsoniera si le achit sulte. Intentia mea este de a ramane cu garsoniera. Nu sunt interesat sub nici o forma de casa de la Buzau si nu am nici o pretentie materiala din partea celorlalti mostenitori. problema este ca ei nu inteleg aceasta situatie si raspund "sa hotarasca legea". Impozitele de la garsoniera si de la casa din Buzau sunt paltite doar de mine. Ieri am fost sa obtin un cerificat fiscal si erau datorii de 940 lei. Ma intelegeti ce fel de oameni sunt cei care detin 3/8. Va rog sa ma ajutati cu o solutie pt a scapa de acesti coindivizari si sa raman cu garsoniera.
In primul rand nu ati citit poate ce v-am scris... Ce sa negociati daca nu e casa dv.? Vedeti ordinea evenimentelor, ca va cam grabiti sa dati pielea ursului din padure...

Cat despre ce puteti face dv., nu-i tocmai asa, ca nup-i puteti evacua si plati partea fara un proces de ani buni... si cheltuieli pe masura.
Daca nu va intereseaza partea de casa de la tara, lasati-o balta si incepeti demersurile pentru iesirea din indiviziune la garsoniera. Le platiti sulta si veti sta linistit acolo, indiferent ca vine statul si le ia casa de la tara pentru neplata taxe si impozite.
Buna seara! Negocierea e un fel de santaj. Daca nu renunta la cotele din garsoniera le voi lua cota de 5/8 din casa de la tara. Acea cota ii va reveni batranei in urma reintregirii succesiuni. Ea imi va vinde mie si eu voi deschide proces de iesire din indiviziune. Asfel le voi plati sulta la casa de la tara. Dupa aceasta le vand casa si deschid un alt proces de iesire in indiviziune la garsoniera. Asfel banii pe care ii obtin pe casa de la tara vor intra in posesia lor sub titlul de sulta de la garsoniera. Un proces de iesire in indiviziune dureaza maxim 5 luni dar nu si in cazul celor care detin toate actele necesare. Voi proceda astfel in cazul in care nu vor renunta. Sa nu uitam ca si cheltuielile de judecata se impart.
Deocamdata dvs detineti 5 optimi din acea garsoniera aflata in Bucuresti. Nici macar cu titlul de ""santaj"" nu le puteti arata pisica neagra ...nu inteleg de ce acea batrana nu va vinde si cota de 5 optimi din casa de la Buzau ca sa puteti ulterior negocia cu aceia care detin restul eventuala preluare a cotei lor de 3 optimi din garsoniera contra celor 5 optimi din casa de la Buzau?!B-)
Va intreb acest lucru fiindca in primul mesaj postat ati spus ca batrana a obtinut si cota de 5 optimi din casa de la Buzau.

Alte discuții în legătură

Proces compensare vali_085 vali_085 Buna seara! Detin cota de 5/8 prin contract de vanzare cumparare a unei garsoniere de la nasa mea (cota obtinuta in urma unei succesiuni a sotului nasei ... (vezi toată discuția)
Iesire in indiviziune vali_085 vali_085 Buna ziua! Am cumparat cota de 5/8 din garsoniera nasei mele (dreptul ei in urma unei succesiuni). Ceilalti coproprietari nu au declarat la momentul ... (vezi toată discuția)
Deschidere succesiune fara voia mostenitorilor vali_085 vali_085 Buna ziua! Nasei mele i-a decedat sotul si s-a deschis succesiunea. Atunci s-a impartit garsoniera in care a locuit, intre ea si copii vitregi( care nu au avut ... (vezi toată discuția)