avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizație creștere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizație creștere a copilului

Bună ziua! Sunt însărcinată și urmează sa nasc în octombrie-noiembrie 2017. Pana în decembrie 2016 am realizat venituri independente impozabile tip PFA. Îmi puteți spune va rog, dacă pot beneficia de indemnizație de creștere a copilului? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: florentina2206@yahoo.com , utilizator 16:22, 2 Martie 2017
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2

(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......

In speta, in perioada noiembrie/decembrie 2015 - octombrie/noiembrie 2017 trebuie sa aveti cel putin 12 luni in care sa fi realizat venituri supuse impozitului pe venit pentru a putea beneficia de indemnizatia pentru CCC.
Vă mulțumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie Tina&Tina Tina&Tina Buna ziua.Am lucrat 3 ani neintrerupti,la sfarsitul lunii decembrie 2016 mi-am bagat demisia.Sunt insarcinata in 4 luni,am dreptul la indemnizatie avand in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil gabriela89darius gabriela89darius Buna ziua. In perioada anului 2015 am lucrat pana in luna octombrie, in 2016 m-am angajat numai din noiembrie. In decembrie am aflat ca sunt insarcinata si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu maternitate pfa dani_491 dani_491 Buna ziua, Am fost angajata cu norma intreaga pana in 12 februarie 2018, iar din luna martie am deschis un PFA. Din ce inteleg, de la 1 iulie 2018, ... (vezi toată discuția)