avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie dupa succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie dupa succesiune

Buna ziua!
Tatal meu a decedat la 30.06.2016. Eu impreuna cu mama mea am participat la dezbaterea succesiunii. Acum suntem mostenitoarele din luna februarie 2017. Pot sa-i donez partea mea mamei mele? pana la implinirea anului dupa deces?
La donatie se mai pune problema de alte grade de rudenie?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:16, 27 Februarie 2017
Puteti sa donati oricand aveti chef. Nu are nici o importanta. Ce nu inteleg este de ce nu ati facut asta in timpul dezbaterii succesiunii
Puteti sa ii donati cand doriti sau sa faceti partaj. Conteaza ca ati acceptat mostenirea si apoi faceti ce vreti cu ea, nu intra alta clasa de mostenitori la mostenire pt ca ati acceptat-o dvs.

Aveti mostenitori rezervatari sau aveti dificultati la plata unor eventuale rate ? Intreb ca sa nu aveti vreo surpriza daca donati.

Ii puteti dona cand doriti dar trebuie sa aveti in vedere ca este posibil ca la decesul mamei sa existe si alti mostenitori si nu va va mai reveni intreaga donatie.
Depinde si in ce scop o faceti.
Notarul ne-a spus ca este o procedura mai dificila si trebuia sa asteptam un an. Trebuiau chemate si rudele, asa ca am facut pentru amandoua. Vreau sa -i donez partea pentru ca dorec sa accesez creditul prima casa.
Sa inteleg ca pot dona acum partea mea mamei mele fara sa participe si altcineva. Vreau sa fac asta pentru ca nu vreau sa am teren/casa pe numele meu.
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Declaratie credit prima casa Iryna_47462 Iryna_47462 Buna ziua! sunt in curs de derulare a unui credit prima casa si intampin probleme in legatura cu declaratia referitoare la proprietatea cu suprafata mai mica ... (vezi toată discuția)
Locuiesc cu prietena în casa bunicilor ei decedați, a căror succesiune nu a fost dezbătută. aș vrea să investesc acolo, mi se poate dona casa fără acordul tuturor moștenitorilor? erikson96 erikson96 Buna ziua, as avea o nelamurire. Eu locuiesc cu prietena mea in casa parinteasca din partea mamei ei. Am vrea sa extindem si sa renovam casa dar in urma ... (vezi toată discuția)
Programul prima casa lucian1956 lucian1956 Buna seara, Am rugamintea sa ma lamuriti cu o problema. O persoana care indeplineste conditiile pentru inscrierea in programul prima casa, daca primeste ... (vezi toată discuția)