Buna ziua ! As dori sa stiu ,de la ce varsta se pun copii la intretinerea de la bloc ? Copilul meu are doar 9 luni si deja a fost trecut la intretinere. E normal ?
Multumesc frumos.
Da , se trec si nou nascutii la intretinere. Din pacate , legea nu face referire in mod express in ceea ce priveste varsta , ci doar numarul de persoane care locuiesc intr-un aparatament . Copilul fiind evident o persoana ... se trece la intretinere .
Dispozitiile HG nr 1588/2007 prevad ca se introduc la calculul cotelor de intretinere lunara toate persoanele care locuiesc provizoriu sau definitiv in imobil mai mult de 15 zile/luna
Pai...haideti sa gandim si sa fim cinstiti...copilul nu consuma apa de cand s-a nascut?..Sunteti de acord ca a crescut consumul lunar de apa, ....nu produce gunoi de cand se naste? ( intelegeti la ce ma refer ) ..deci din punct de vedere al cheltuielilor intr-o locuinta la comun asa cum sunt blocurile ( dar nu numai ) copilul este asimilat unei persoane. La case este putin mai diferit, doar la gunoi se cere sa-l declarati...apa, cat consumati, atata platiti. La gaze...depinde ..daca aveti centrala nu e problema pe nr. de persoane...cat consumati atata platiti. Doar daca aveti cheltuieli la pausal...asta d-vs.stiti cum e acolo la d-vs.
daca aveti contare de apa, nu prea conteaza numarul de persoane.
Pe de alta parte, adunarea generala hotareste daca se excepteaza un copil de pana in 3 ani de la lumina pe scara, de exemplu. Ca doar copilul nu merge singur pe scara sau cu liftul/
E o idee.
Dar gaze consuma: mancare, spalat.
La fel si gunoi.
Imobil nelocuit
nicki
Sunt proprietarul unui apartament in care nu locuiesc, fiind plecat din tara. Din cand in cand, pe acolo, mai trece mama mea pt. a verifica apa, curentul, etc. ... (vezi toată discuția)