Daca am un contract cu o firma, insa mie mi-au fost produse mai multe prejudicii pot avea o actiune civila care sa includa atat raspundere contractuala dar si raspundere delictuala?
Sau raspunderea contractuala are prioritate intodeauna si o exclude pe cea delictuala?
As dori macar sa introduc chiar si 2 capete de cerere: una pe raspundere contractuala si un capat pe raspundere delictuala, se poate?
In situatia in care exista un contract, raspunderea este contractuală.
Eventuale consecinte ce decurg din nerespectare a unei obligații contractuale se încadrează tot pe aceasta raspundere.
Apreciez ca pentru atragerea răspunderii atat pe temei contractual cat si delictual trebuie introduse doua acțiuni.
Însă, intrebarea dvs este prea generală pentru a concluziona intr-un fel sau altul.
Va sfatuiesc sa consultați un avocat, care analizând problema in concret va poate sfătui ce fel de raspundere poate fi antrenată in speță dvs.
Contractul are ca obiect constructia unei case - casa a fost construita si mi s-a oferit garantie de 5 ani asupra lucrarii.
Din pacate in aceasta perioada, a garantiei, mi-a crapat fundatie si mi s-au produs pagube in pereti, structura de rezistenta fiind grav afectata.
Raspunderea contractuala ar fi pentru ca executia a fost efectuata prost si mi s-au produs pagube.
Ma gandeam cumva sa cumulez raspunderea contractuala cu cea delictuala - intrucat pagubele produse in pod si la nivelul acoperisului din cauza peretelui pe care se sprijina grinzile nu au fost prevazute in contract.
Adica constructorul nu raspunde pentru eventuale prejudicii contractuala - ei vor spune ca atata timp cat nu au figurat in contract stabilitatea grinzilor si a acoperisului - ei vor scapa usor pe aceasta raspundere contractuala.
De aici ideea unei actiuni cu 2 capete de cerere.
Sper ca am putut lamuri mai mult de ce tot am sustinut ideea unei actiuni cu 2 capete de cerere