avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... REPARAREA PREJUDICIULUI CAUZAT DE PRIMAR UNUI ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

REPARAREA PREJUDICIULUI CAUZAT DE PRIMAR UNUI COMERCIANT ESTE LITIGIU COMERCIAL? FOARTE URGENT

cind unei societati comerciale i se aduce un prejudiciu de catre primar pri n blocarea activiatii sale, si societatea se adreseaza instantei de juudecata cu o actiune de raspundere civila delictuala, lititgiul este unul comercial sau civil. eu am promovat la tribunal o actiune de acest gen si a fost catalogata de fiind comerciala, a motiva instanta ca este litigiu comercial deoarece in art. 3-6 c. comercial sunt definite toate faptele de comert, iar unui ocmercial i se aplica legea comerciala pentru orice fapta a sa.
eu consider ca atita vreme cit societatea comerciala nu a facut nici un fapt ci din contra aceadsta a fost pagubita de fapta primarului, litigiul este unul civil.
codul comercial prevede expres ca, statul nu este socotit comerciant.
doresc o parere f.f.f.f. urgenta
Cel mai recent răspuns: madalyna , utilizator 22:56, 13 Ianuarie 2006
Din punctul meu de vedere este vorba de contencios administrativ si anume de Legea nr.554/2004 intrucat , sunteti vatamat intr-un drept recunoscut de lege si trebuie mai intai sa respectati procedura prealabila in sensul de a formula plangere impotriva actului administrativ prin care institutia primarului a dispus masura care a condus la nasterea prejudiciului .
nu ma prejudiciaza masura. este vorba despre o Hotarare a Consiliului Local care a fost dusa la indeplinire de primar.Ma prejudiciat modul de ducere la indeplinire a acesteia. este vorba despre lucrarile de infrastructura la soseaua care trece prin fata agentului economic. cu aceasta ocazie a blocat accesul atata pe strada la care sa lucrat pe ambele sensuri, cit pe strazile invecinate. timp de 5 luni s.c. nu a putut desfasura nici o activitate de comert. :-/:
din punctul meu de vedere actiunea este una civila si nu comerciala. nu toate actiunile in care una din parti este comerciant este comerciala.
Contencios administrativ

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repararea prejudiciului cauzat de primar unui s.c. este litigiu comercial? csg csg cind unei societati comerciale i se aduce un prejudiciu de catre primar pri n blocarea activiatii sale, si societatea se adreseaza instantei de juudecata cu o ... (vezi toată discuția)
Repararea prejudiciului cauzat de primar unui s.c. este litigiu comercial? csg csg cind unei societati comerciale i se aduce un prejudiciu de catre primar pri n blocarea activiatii sale, si societatea se adreseaza instantei de juudecata cu o ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta: civila sau comerciala? pork pork In litigiu se afla doua societati comerciala,in discutie fiind constructia pe terenul altuia si accesiunea.Care instanta e competenta?Cea comerciala,partile ... (vezi toată discuția)