avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce sa fac?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce sa fac?

in urma divortului fetita mi-a fost incredintata. deoarece salariul meu este foarte mic am hotarat sa plec ca menajera in italia. am hotarat ca este bine sa port o discutie cu fostul sot referitor la acest lucru si la faptul ca as dori sa las fetita in grija bunicilor materni. initial a fost de acord dar acum cateva zile a zis ca daca plec el vine si ia fata si ma da in judecata ca am parasit copilul si sa-i fie incredintat lui. v-as ruga sa ma indrumati spre alegerea celei mai bune solutii. va multumesc pentru timpul care mi-l acordati.
Cel mai recent răspuns: mirela150280 , utilizator 14:56, 12 Septembrie 2009
Intr-adevar, va poate actiona in instanta pentru reincredintare minor. Cel mai bine ar fi sa cautati de lucru in tara pentru a nu complica situatia copilului.
Totusi , situatia e temporara,( a existat si acordul tatalui ) si poate fi la fel de bine sistata , intorcandu-va in tara.Cred ca v-ar avantaja.Ce v-a determinat sa plecati a fost obtinea de venituri .Motivul plecarii nu va pune intr-o lumina defavorabila.
Iar sansele tatalui de a-i fi incredintat lui minorul spre crestere si educare vor fi apreciate de catre instanta de judecata .;)
stiu ca cel mai bine este sa raman in tara. dar salariul meu este de 500 ron si pensia de intretinere 200 ron. sincer nu se poate trai cu 700 ron. daca as putea obtine un acord scris de la tatal copilului l-ar putea impiedica sa obtina incredintarea minorului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reancredintare minor day_ever day_ever Maaflu intr-o situatie delicata ..sunt in divort si am o fetita de 5 ani..din prima mea casatorie mai am un baiat de 13 ani incredintat mie....Eu am fost ... (vezi toată discuția)
Pot sa parasesc tara dupa divort fara copil? ContSters222304 ContSters222304 buna tuturor.de curand m-am despartit de sotul meu si urmeaza un divort.fetita noastra o sa ramana la mine asa ne-am inteles amandoi.eu primavara am contract ... (vezi toată discuția)
Abandon familiar Nadia77 Nadia77 Sunt divortata de fostul sot din data de 05 08 2010,avand un copil minor in varsta de 9 ani spre crestere si educare, iar acesta prin hotarare judecatoreasca ... (vezi toată discuția)