avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anularea actului de renuntare la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anularea actului de renuntare la mostenire

Suntem 3 frati.In 2014 tatal nostru a decedad.In acelasi an am facut un act la Consulatul Romaniei din Madrid,conform caruia am renuntat la mostenire.Succesiunea nu a avut loc,si atat eu cat si fratii mei am vrea sa stim daca acel act poate fi anulat.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 08:17, 20 Septembrie 2021
Nu mai puteti face asta. Puteati retractati in anumite conditii, in termen de maxim un an de la deces.
Art. 1123

Revocarea renunţării

(1) În tot cursul termenului de opţiune, renunţătorul poate revoca renunţarea, dacă moştenirea nu a fost deja acceptată de alţi succesibili care au vocaţie la partea care i-ar reveni, dispoziţiile Art. 1120 aplicându-se în mod corespunzător.
Revocarea renuntarii la succesiune( renuntarea este totala ) poate sa intervina in termenul de optiune succesorala ( termenul este de 1 an , curge de la deces ) , daca ceilalti comostenitori nu au dat declaratii de acceptare.




Am fost la notar si am facut declaratie de renuntare la mostenire mai pot so anulez a trecut 7 luni de la deces
Daca pana in prezent nici unul dintre mostenitori nu a acceptat inca succesiunea, da, puteti sa va retrageti (revocati) renuntarea la succesiune, pana intr-un termen de 1 an de la data decesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire viorel77 viorel77 In 2008 am renuntat la mostenire prin act notarial. Acum in 2019 pot sa anulez actul de renuntare si sa redevin mostenitor? (vezi toată discuția)
Dacă am renunțat la moștenire în favoarea fratelui meu iar ... Cristian Racaceanu Cristian Racaceanu Dacă am renunțat la moștenire în favoarea fratelui meu iar acesta a decedat pot să-mi cer acum înapoi moștenirea(bineînțeles în termenul de opțiune ... (vezi toată discuția)
Retractarea renuntarii la mostenire in instanta danaana danaana Buna seara, am dat o declaratie de renuntare la masa succesorala fara sa stiu ca dupa moartea tatalui meu au ramas bunuri Am stiut doar de o casa la tara unde ... (vezi toată discuția)