avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... calcul pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

calcul pensie anticipata partiala

Indeplinesc conditiile pt. pensie anticipata partiala acum si as vrea sa depun dosarul si ma intereseaza modul de calcul.
Se va calcula la valoarea de acum a punctului de pensie si cu indicele de corectie actual, apoi se aplica procentul de penalizare ?
Vreau sa stiu daca se va modifica valoarea pensiei in momentul cand va creste punctul de pensie, de ex. de la 1 iulie.
Cel mai recent răspuns: ghbala , utilizator 18:11, 19 Martie 2017
Cresterea valorii punctului de pensie nu va afecteaza.
Va afecteaza indicele de corectie:

Gasiti informatia la art.18 de aici:

[ link extern ] ...
Multumesc, nu cred ca m-am lamurit.
Daca imi depun acum dosarul si se calculeaza punctajul mediu anual, acesta se inmulteste cu valoarea de acum a punctului de pensie si se aplica indicele de corectie actual ?
Rezulta o suma careia i se aplica penalizarea pt. anticipata partiala, dar ma intereseaza daca pana la implinirea varstei standard de pensionare voi ramane exact cu aceasta suma ca pensie sau peste cateva luni in momentul in care se mareste valoarea punctului de pensie imi va creste si mie pensia ?
Pensia creste odata cu valoarea punctului de pensie.

Art. 18. -
Indicele de corecție prevăzut la art. 170 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare, este de 1,14 până la data de 30 iunie 2017 și de 1,05 începând cu 1 iulie 2017.

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indicele de corectiela legea 263/2010(asigurarilor sociale) doileo doileo Bună ziua, În legea 7 din februarie 2017, la art. 18, se prevede că indicele de corectie prevăzut la art.170 din ... (vezi toată discuția)
Perioada lucrata cum influenteaza pensia acordata mondi mondi Din cate stiu eu se calculeaza un punctaj care se imparte la numarul anilor lucrati si se obtine pinctajul mediu care se inmulteste cu valoarea punctului de ... (vezi toată discuția)
Pensie indice de corectie Jino_Marius Jino_Marius Buna Seara! Momentan indeplinesc conditiile pentru a iesi la pensie si am aflat de la cineva ca de la 1 iulie se va modifica indicele de corectie pentru ca ... (vezi toată discuția)