avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Perioada lucrata cum influenteaza pensia acordata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Perioada lucrata cum influenteaza pensia acordata

Din cate stiu eu se calculeaza un punctaj care se imparte la numarul anilor lucrati si se obtine pinctajul mediu care se inmulteste cu valoarea punctului de pensie si se obtine valoarea pensie. Cum influenteaza un numar mai mare de ani lucrati valoarea pensiei? Gresesc eu la metoda de calcul, ca nu sesisez niciun avantaj datorat unei perioada mai mari lucrate?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:24, 24 Aprilie 2017
Numarul de puncte realizate/stagiul complet de cotizare = punctajul mediu anual pentru stagiul adaugat
Nu cred ca am fost inteleasa si pun altfel intrebarea Ce diferenta la pensie e intre 2 persoane cu aceleasi venituri de a lungul anilor, una lucrand 35 de ani si alta 40?
Diferenta este facuta de stagiul complet si de indicele de corectie.
Stagiul complet e in ambele cazuri. Despre indicele de corectie nu stiu detalii, m-am uitat in legea pensiilor, dar nu am vazut nimic: in ce conditii se aplica
Veniti cu date concrete.
Indicele de corectie se stabileste prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
De ex:
In 2017:
Pana in iunie este 1,14
Incepand cu Iulie 1,05
Diferenta este de 9%

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, intre 2015 si 2021 am fost incadrat la pensie de invaliditate. ... Popval Popval Buna ziua, Intre 2015 si 2021 am fost incadrat la Pensie de invaliditate. Zilele acestea am primit noua Decizie, pe care as dori sa inteleg care este modelul ... (vezi toată discuția)
Determinarea punctajului mediu anual doru anghel doru anghel as vrea sa stiu daca anii in care nu am contribuit la fondul de pensii afecteaza valoarea pensiei si cum? E vorba de vreo 2 ani lucrati fara carte de munca ... (vezi toată discuția)
Acordare stagiu potential ghepe ghepe Sunt pensionar invaliditate gradul 3 din aprilie 2018 cand aveam 48 ani. Am realizat stagiul complet de cotizare avand 27 ani lucrati, spor de grupa 1 = 5 ani ... (vezi toată discuția)