avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara

platesc pensie alimentara pentru un fiu de 20 ani care urmeaza postliceala.Cind o termina se poate inscrie la alta si voi fi obligat sa ii platesc din nou pensie alimentara?
Cel mai recent răspuns: daniel08 , utilizator 17:16, 28 Februarie 2017
Nu din nou, ci in continuare.
Dacă se va înscrie la o alta forma de învățământ și nu va fi angajat, veți datora în continuare pensie de întreținere. Poate face asta pana la 26 de ani
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2017
gi-jane2, moderator

Din pacate, chiar daca inscrierea intr-o forma de invatatmant este formala si realizata doar in scopul primirii in continuare a pensiei de intretinere, dvs sunteti obligat sa va respectati aceasta obligatie cat timp este in continuarea studiilor, dar nu mai mult de implinirea varstei de 26 de ani.
Exista o hotarare judecatoresca prin care sunteti obligat la pensie de intretinere major?
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2017
gi-jane2, moderator
dar daca se angajeaza si urmeaza si cursuri se mai plateste pensie alimentara
Depinde .. de cat are salariu, daca e part ti-me sau noarma intreaga. daca ia salariu 500 de lei si pensie de la dvs 800, de ce s-ar angaja ?
Ramane de vazut.
Deocamdata nu e cazul sa va bucurati ca scapati.
da exista o hotarare in acest sens dar daca are un venit permanent (salariu) mai are dreptul la pensie alimentara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara Milos Alexandru Milos Alexandru Buna ziua, Bunul meu prieten plateste fiului sau pensie alimenatara desi fiul sau are deja 24 ani si a terminat anul acesta facultatea la zi. Eh, intrebarea ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara blackbeauty7 blackbeauty7 Prin hotarare judecatoresca se stabileste plata minima ptr. pensie alimentara pana la 18 ani, platitorul (tatalnu lucra la momentul respectiv plecat in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Larisa adela Vasile Larisa adela Vasile am18 ani si sunt in clasa a12a si as vrea s stiu daca mai primesc pensie alimentara dupa terminarea liceului? (vezi toată discuția)